Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Уникална иновация ползват варненски ученици
Автор: Пламена Николова 09:05 / 12.02.2021Коментари (0)1196
От началото на учебната година учениците на ЧСУ "Юрий Гагарин“ ползват единствената по рода си у нас иновативна образователна платформа LU PLAYGROUND.

Технологията е канадска и ЧСУ "Юрий Гагарин“ е единственото в България и Югоизточна Европа училище, което я използва. Платформата представлява интерактивна аудиовизуална система, която включва лазерен проектор, камера за улавяне на движение, звуков и светлинен модул, който създава магични пространства, в които децата се учат, докато се движат и играят.  

Съдържанието е разработено на базата на съвременна методология, интегрираща основните компоненти на детското развитие и покриваща най-високите световни стандарти.

Модерната платформа се прилага както в обучението по математика, така и в часовете по околен свят, физика и астрономия, руски и английски език.

Всъщност обяснението на сложната технология става съвсем просто, когато тя се види в действие. Децата се забавляват и едновременно с това получават знания, които иначе биха могли да изглеждат неразбираеми и скучни. LU превръща училищната среда в завладяващо интерактивно пространство.

Екипът на частно средно училище "Юрий Гагарин“ смята, че на децата трябва да се предлага най-доброто и като методика и като технология, съчетано, разбира се, с традиционни и доказали своята ефективност методи. Училището съществува вече седем години сред спокойствието и чистия въздух на природен резерват "Камчия“ и се развива като истинско училище на бъдещето, съчетало в себе си грижата за здравето и сигурността на децата с най-добрите примери от българската и руската образователни системи.

Интерактивната платформа LU ще бъде една от спирките в Деня на отворените врати, който ЧСУ "Юрий Гагарин“ в Санаторно-оздравителен комплекс "Камчия“ ще проведе на 27 февруари (събота) от 10 до 16:30 ч. В рамките на инициативата ще бъдат спазени всички изисквания на противоепидемичните мерки в страната.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: