Уникалната формация "Феникс" от Варна събира средства за нова постановка

Автор: Пламена Николова
Коментари (0)
14:57 / 23.02.2017
3051
С благотворителен мартенски базар до информационния център в Община Варна, ентусиастите от театрална формация "Феникс" набират средства за реализирането на нова театрална постановка. Това сподели за Varna24.bg Иван Цветанов от формацията. 

Младите хора са разположили щанд с прекрасни мартенички, изработени от тях самите, и всеки, който желае да подкрепи каузата им може да закупи от тяхната продукция като сам определи стойността на покупката си. 

"През март месец започваме новия сезон с една "Зимна приказка" по Валери Петров. С тази постановка ще обиколим и фестивалите в страната, вече имаме и няколко покани от Благоевград, Каварна, Созопол, Каварна, Лом и Самоков. За съжаление нямаме от никъде финансиране и това може да ни провали фестивалния сезон. Миналата година не успяхме да спечелим проект за нов театрален продукт и беше много трудно. Затова се обръщаме към варненци, които обичат изкуството, да ни помогнат. Защото имаме готов сценарий на български автор, няма да издавам още кой, с много добър замисъл на нашия режисьор Свилен Стоянов. Ние сме единствената формация в България, в която на сцената работят заедно хора с и без увреждания", обясни Иван Цветанов. 

Той уточни, че общата сума, необходима за реализацията на новата постановка е около 9 000 лв. за сценарий, режисура, костюми и други разходи около спектакъла. Още над 10 000 лв. са им нужни за участие във театралните фестивали в страната. На много от тях "Феникс" са спечелили престижни награди и публиката ги очаква.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Вижте първи кадри на колата-убиец от Варна
След тежкия инцидент във Варна: Пробите за алкохол и наркотици на...
Очевидец: Удареният пешеходец изхвърча и падна в дерето, а върху ...
Тежък инцидент във Варна! Шофьор помете и уби на място пешеходец
Във Варна строителният бранш се срещна с кандидати за депутати на...
Корабът, който блъсна друг плавателен съд край Румъния, пристигна...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).