Уникалната младежка инициатива "Бабите плетат за децата" стартира във Варна 

Автор: Пламена Николова
Коментари (0)
16:57 / 19.11.2019
2551
Бивши и настоящи студенти от
ВСУ "Черноризец Храбър":
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
Уникалната младежка инициатива "Бабите плетат за децата", за която Varna24.bg съобщи преди време, вече набира последователи и почитатели



Идеята е на млади хора от Студентски съвет към Варненския свободен университет, която ще обедини две поколения и няколко институции в обща кауза - внимание и помощ към нуждаещите се деца, съобщи за медията ни Сали Светославов, част от екипа по реализирането на благородната кауза.

Студентите на ВСУ "Черноризец Храбър" ще работят в партньорство с Ученическия парламент на СУ "Любен Каравелов" - гр. Варна. Инициативата е подкрепена и от кмета на район "Аспарухово" Ивайло Маринов.

В плетенето на топли бабини пуловери и жилетки ще се включат пенсионерските клубове "Надежда", "Хан Аспарух", "Джанавара" и "Галата" във варненските квартали "Аспарухово" и "Галата".

Кампанията ще продължи от 20 ноември до 20 декември, а изплетените дрехи ще бъдат раздадени на децата в навечерието на Коледа.

Ако желаете да дарите прежда, може да се свържете със Студентски съвет на ВСУ или да пишете на www.facebook.com/studentVFU

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Варненци се наредиха за върбови клонки в най-старата църква в мор...
Катастрофа в центъра на Варна
Изненада: Вижте тези данни за цените на имотите във Варна!
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).