Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Уникални награди в Startup Weekend Varna’2017
Автор: Екип Varna24.bg 16:57 / 23.05.2017Коментари (0)2358
©
Три дни остават до най-чаканото събитие за предприемачи във Варна на 26 май. Основатели на стартъп компании с приходи от десетки хиляди евро ще напътстват и журират участниците в предстоящият Startup Weekend Varna'2017.

Във фокуса на това 7-мо издание на световния формат, който цели да стартираш бизнес в рамките на 54 часа влиза т.нар. концепция Smart City ("умни градове").

Четири парични награди от по 750 евро; 3D принтер, изработен и сглобен от един от стартъпа на единият от нашите съдии - Аарон Дженингс, който дори е базиран във Варна, едномесечен безплатен достъп до най-новия co-working space във Варна; билети за startup събития из цяла Европа... Това са само част от наградите, които очакват победителите.

Разбира се, това не е всичко, защото всички участници ще имат и наистина безценната възможност да получат обратна връзка за своята идея от доказани професионалисти, да създадат приятелства и бизнес контакти. 

Ще имат възможност и да презентират идеята си пред активни инвеститори, защото цялото събитие се записва. Финалните презентации на готовите продукти се качват на страницата на фондацията Startup Weekend, която е регистрирана в Сиатъл, където инвеститори нерядко търсят добри проекти, в които да инвестират.

Освен това участниците, разработили най-ефективно смарт решение за популяризиране на Варна и подобряване на имиджа й като град, ще могат да се включат и в работната група на URBACT - проектът "Интерактивни градове"на Община Варна.

Едно от предизвикателствата пред Варна като град, който има амбициите да се превърне в желана дестинация не само за ваканционен, но и бизнес туризъм, е как чрез инструментите на дигиталния маркетинг общината да стимулира бизнеса да споделя информация от публичен интерес и как тя да бъде поддържана и организирана с цел подобряване на присъствието на Варна в глобалната мрежа.

Сред нашите ментори на Startup Weekend Varna'2017 ще откриете младия архитект Явор Панев, който е специализирал по темата "Устойчива архитектура" в Барселона и "Устойчиви строителни материали" в Лисабон, и е част е от Българския съвет за устойчиво строителство (BGBC) още от основаването му; Ксения Виноградова - основател и изпълнителен директор на стартъпа FlipFlic; програмистът с рекорд за най-много спечелени Startup Weekend състезания - Юлиян Сапунджиев; основателят на AffectMedia Николай Миланов (JO).

За единия от съдиите - Аарон Дженингс, основател и собственик на ProFab3D вече споменахме. Аарон обаче има зад гърба си и три изключително успешни Kickstarter кампании. Какво още? Ще разберете само ако се включите в предизвикателството Startup Weekend Varna'2017.

Останалите двама, чиято дума ще чуем в следобеда на 28 май са доц. Галина Момчева от ВСУ "Черноризец Храбър" и Орлин Димитров - технически директор на POLYGONTeam ltd. - българска компания, която разработва WEB базирани, мобилни, десктоп приложения и индустриални системи за много големи бизнеси, а сред клиентите им може да откриете имената на някои от най-големите автомобилни гиганти в Европа.

Не забравяйте! За да се включите в предизвикателството се нуждаете от 54 часа, една или повече идеи, много хъс - наистина много, готовност "да обърнете нещата с хастара надолу" и добър екип.
Вече може да запазете билета си на
https://www.eventbrite.com/e/startup-weekend-varna-0517-tickets-34478033727

Кога и къде?

От 26 до 28 май 2017 г. на ул. "Преслав" 53, в сградата на The Social Teahouse, където от броени дни се помещава и най-новият co-working space във Варна.

Какво е Startup Weekend?

Интензивно 54-часово събитие, в рамките на което всеки може да влезе в обувките на един предприемач. Форум, на който програмисти, дизайнери, маркетинг специалисти, икономисти или само стартъп ентусиасти се събират, споделят идеи, сформират екипи и проверяват дали идеята им може да се превърне в успешен бизнес. Нерядко го и правят, дори и да е само в demo версия.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Матури 2024 г.
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: