Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Уникално стънт и дрифт шоу в помощ на болно дете от Варна
Автор: Екип Varna24.bg 11:19 / 15.05.2017Коментари (0)1655
©
Благотворително уникално дрифт шоу със спортни автомобили и стънт демонстрации с мотори представиха състезатели от цялата страна във Велико Търново. Кампанията е в помощ на четиригодишната Иванна от Варна, която страда от хронична бъбречна недостатъчност. Необходими са средства за лечението й до извършване на трансплантация и спасяване на живота й.

Идеята за благотворителното стънт и дрифт шоу се родила от съученици на бащата на Иванна, след като разбрали за нейното заболяване. Преди година семейството й научава, че страда от бъбречна недостатъчност и оттогава до днес всеки ден животът й се поддържа с лекарства. Необходимо е извършването на трансплантация, за която обаче са нужни поне 70 000 евро.

Павлина Илиева - баба на Иванна: "Ще са необходими още средства за лечението на Иванна. Призоваваме хората от цялата страна да помогнат!"

Радина Манолова - организатор: "Всички откликнаха на нашия зов само и само, за да може да направим детството на Нана по-хубаво и да може да прекара нейните дни не в болничните, а да може да си играе с всички останали деца!".

Така в помощ на Иванна откликват над 20 от най-добрите състезатели по дрифт и стънт каране у нас, сред които и европейския дрифт шампион - Павлин Пенев.

Павлин Пенев - двукратен шампион на България и Европейски шампион по дрифт: "Включваме се, за да помогнем на деца, които са в такова положение, в което не трябва да бъдат и се стараем да помогнем с каквото можем!"

Христо Алипиев - стънт състезател - Любимец: "Най-интересно ми е примерно на задна гума без ръце или на висок стол, това са така сложни номера за изпълнение и те са ми любими! Това е една добра кауза и е хубаво да си помагаме един на друг, всеки може да изпадне в подобна ситуация!"

Димитър Янакиев - стънт състезател - Свиленград: "И трябва всеки, който присъства тук, ако има възможност да помогне по някакъв начин!"

След като високата скорост, свистенето на гуми и атрактивните изпълнения оставиха без дъх публиката, всеки желаещ можеше да дари средства за лечението на детето в обособени на място дарителски кутии.

Симона Божанкова - организатор: "Аз съм изключително благодарна, че от цяла България се събраха толкова много хора, които направиха това шоу в чест на Нана!"

В момента момиченцето е на изследвания в Германия, от които ще стане ясно дали ще може да приеме бъбрек от родител и кога ще бъде извършена трансплантацията. Благотворителната кампания във Велико Търново продължава следващия петък с богата музикална програма в един от клубовете в града.

Източник: БНР









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Катастрофи в България
49-ото Народно събрание
Политическо противоборство в САЩ
Природни стихии
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: