Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Управителят на ДКЦ "Чайка": Електромобилът, зареждан пред здравното заведение, е служебен! Започваме ремонт на поликлиниката по линия на енергийната ефективност!
Автор: Пламена Николова 18:04 / 23.09.2022Коментари (16)11638
© Varna24.bg
Електромобилът, който е заснет, докато се зарежда пред ДКЦ "Чайка", е служебен, предстои неговото брандиране в най-скоро време. Участвал съм дори с лични средства при закупуването му, затова съм огорчен от опита да бъде уронен престижа на здравното заведение. Това коментира за Varna24.bg управителят на ДКЦ-то д-р Румен Димов по повод сигнала, който бе изпратен до медията ни за евентуални злоупотреби от страна на служител в поликлиниката. 

"Поръчано е брандиране, което най-вероятно другата седмица ще се постави. Основанието за закупуването на електрически автомобил са няколко неща: Първо, екологичното движение на транспортното средство във Варна, второ, поскъпването на горивата, тъй като поддържането на конвенционалния автомобил е два пъти по скъпо след повишение на цените им. Овен това наличния лек автомобил вече е амортизиран и често се налага да влезе в сервиз.

Относно притесненията, че може да стане инцидент при зареждането, автомобилът се зарежда с лицензиран, произведен за това кабел, не е просто включен в един разклонител. Автомобилът ползва трифазен ток, ясно е, че ДКЦ-то като общинско предприятие плаща промишлена електроенергия, но този кабел използва тип "шихо“ зарядка с три режима. Пълният заряд на автомобила не се препоръчва, затова той се дозарежда в светлата част на денонощието. Това се случва до момента на изграждане на колонка", коментира д-р Димов.

Стана ясно, че здравното заведение започва ремонт по енергийна ефективност.

"ДКЦ Чайка е пионер и единствено здравно заведение във Варна, одобрено за  кредит от 1 600 000 лв., нисколихвен, безлихвен и дългосрочен за 12 години.

С изграждането на тази енергийна ефективност след основен ремонт на сградата, ни предстои и поставянето на колонка за зареждането на електромобили, както на клиенти, заплащайки потребявания ток, така и на автомобилите към ДКЦ "Чайка“. Будните граждани е добре вместо да подават сигнали, да се радват на това, което до момента представлява ДКЦ Чайка, защото под моето ръководство бяха изчистени задължения от 580 000 лв. Вдигнах запора от сметките на ДКЦ-то и всяка година изкарвам дружеството на печалба. За миналата година това бяха 240 000 лв., а за тази година ще е половин милион, живот и здраве. Всяко дружество публикува финансов отчет на сайта на общината, нека тези неща да следят гражданите. Това, че ще бъде предоставена възможност да бъдат обслужени в едно реновирано по европейски проект здравно заведение, което ще отговаря на изискванията на европейските институции. Помислете, кое търговско дружество ще краде от себе си, било то ток или консумативи. Как аз като ръководител бих допуснал служител да върши нещо нередно. Мен ме обижда това отношение. За този автомобил аз съм допринесъл с лични средства, за да бъде закупен.  Затова да се компрометира едно добро намерение, това оставя една горчилка в хората, които правят всичко възможно да предоставят добри здравни грижи и условия за пациентите. Трябва да търсим доброто във всичко, да търсим положителните неща.  Това пожелавам на хората!", каза в заключение д-р Димов.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 26.09.2022 г.
0
 
 
Не мисля, че пишещият от името на Поликлиниката е д-р Димов, за него се чува, че е сравнително интелигентен човек, а тук зад отговорите прозира посредственост, граничеща с безочливост. В един коментар на 25.09.2022, Анонимен препоръчва: "А бе я си пийте хапчИтата", не знам кой е, но не ми се вярва да е доктор..... С такива коментари се измества фокуса от забелязаната нередност. Умните хора приемат грешките си като възможност да се учат и израстват; знам, че Sorry Seems To Be The Hardest Word, но фактът си е факт.
Aнонимен
на 25.09.2022 г.
0
 
 
Уважаеми д-р Димов, тонът Ви е твърде нагъл.Все пак сте общинско дружество и гражданите се интересуват как се харчат парите им. Хайде оправете първо ДКЦ-то, което ръководите - материална база, организация и квалифициран екип на европейско ниво и после помислете за представителната част, в случая електромобила,чийто предимства са безспорни.
Aнонимен
на 25.09.2022 г.
0
 
 
Не говорим за частен имот,грешно си разбрал.Говорим за собственост на ППС
Aнонимен
на 25.09.2022 г.
0
 
 
Не знаех, че Курортна поликлиника се третира от вас като "частен имот". Ами, не е, обществен е! Ще ви повторя и потретя... спазвайте закона!
Aнонимен
на 25.09.2022 г.
0
 
 
Затова когато цитираш закони първо се запознай с тях
Aнонимен
на 25.09.2022 г.
0
 
 
Отново компетентно мнение.Въпросът ми е ако ти си купиш електромобил и предпочетеш зарядно 2.2kW тип шуко,което можеш да включиш във всеки контакт,идеята е да го зареждаш в къщи,тогава трябва ли ти разрешение от общината?,,
Aнонимен
на 25.09.2022 г.
0
 
 
Интересно е Общината да провери има ли издадено "разрешение за зареждане" на Ел автомобили и изобщо как е приложен Законът за енергетиката, където е регламентирано понятието "зарядна точка", какъв е начина за изграждането й, както и присъединяването на зарядното инфраструктура към електрическите мрежи. ЗАКОН!!! Спомняте си сериозния пожар на три автомобила на ул Друмев до Спортната зала. Има правила и те трябва да се спазват.
Aнонимен
на 25.09.2022 г.
0
 
 
Какво значи неправомерно опасно зареждане? За да си позволиш да коментираш нещо трябва да имаш елементарни технически познания. Или и ти като дамата видяла разклонител,да ама няма контакти!!! Просто това е фабрично зарядно.
Aнонимен
на 25.09.2022 г.
0
 
 
Сигналът за неправомерно и опасно зареждане е АБСОЛЮТНО правилен. Отговорът е нагъл..... думи, думи, празни думи.
Aнонимен
на 23.09.2022 г.
0
 
 
ДКЦ ЧАЙКА МНОГО СЕ КРАДЕ ОТ ЗДРАВНОТО ЗАВЕДЕНИЕ.
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Тестват новите сирени за ранно предупреждение
Решения на Общински съвет Варна
Проблем с недостига и износа на лекарства
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: