Условна присъда и възпитателни мерки за двама грабители

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (1)
12:21 / 21.01.2010
1736
Варненският окръжен съд одобри споразумение за условни присъди и възпитателни мерки, постигнато между 21 годишните варненци Милен Рад. и Александър Таб. и Варненска окръжна прокуратура. Двамата младежи се отказаха от гледане на делото по общия ред и признаха всички факти по обвинението за извършените от тях грабежи преди повече от 3 години.

Малко преди Коледа на 2006 година те нападнали момче, за да му отнемат мобилния телефон на стойност 210 лева. Грабежът извършил Милен, който заради съпротивата на пострадалия му разбил носа. Експертите квалифицирали увреждането като средна телесна повреда. Часове по-късно тандемът нападнал нищо не подозираща млада жена. Този път активният в грабежа бил Александър, който въпреки съпротивата, със сила и заплахи успял да измъкне дамската чатна . Стойността на ограбеното възлиза на близо 115 лева. Скоро след грабежа младежите били задържани и разпознати от пострадалите. Ограбените вещи били върнати.

Освен условните присъди съдът постанови извършването на възпитателна работа както с Милен, така и с Александър. Тя се възлага на районните полицейски инспектори по местоживеене. Подписаното днес споразумение има тежестта на влязла в сила присъда.


Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Варна:
Внимание! Голям клон падна и затвори важен булевард във Варна
Ето кога пускат фонтаните във Варна
Кметът на Варна кани партии и коалиции. Вижте защо
Зам.-кмет на Варна разреши затлачен от години казус
Няма да повярвате какво открадна жена от Варненско
Великденско яйце радва варненци в Морската градина


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).