Условна присъда за Христо, ошамарил непослушната си дъщеря Девора

Автор: Пламена Николова
Коментари (3)
12:04 / 28.01.2020
4347
Предаденият на съд от Районната прокуратура във Варна Христо Х. по две обвинения – закана с  убийство и нарушаване на заповед за защита от домашно насилие, извършено при условията на повторност, получи днес осъдителна присъда от Варненския районен съд, съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура във Варна.

Наказанието от 1 година лишаване от свобода с 3-годишен изпитателен срок  е постановено, след като съдебният състав одобри сключеното споразумение между подсъдимия и Районната прокуратура във Варна. Срещу 45-годишния мъж бе образувано досъдебно производство след домашно насилие над родната му дъщеря. 14-годишното момиче бе настанено в болница с телесни повреди след побоя.

На 1 март 2019 г. между бащата и 14-годишната му дъщеря започнал скандал по повод изчезнала сума пари от дома. За липсата на парите бащата обвинил момичето и му нанесъл побой

Христо Х. е баща на три деца. Голямата му дъщеря и пострадалото 14-годишно момиче живеят при него, а синът му - при майка си. Заради упражнено домашно насилие над по-малката дъщеря и сина му съдът е издал заповед за защита от домашно насилие през 2018 год. С нея му е било забранено да доближава двете си деца и да се въздържа от домашно насилие. Въпреки това 14-годишното момиче решило да заживее при бащата си и се пренесло при него. Христо Х. е осъждан два пъти за закана с убийство и за нарушаване на ограничителната заповед на пробация.

Определението на Варненския районен съд, с което е одобрено споразумението между подсъдимия и Районната прокуратура, е окончателно и не подлежи на обжалване.

Виж коментарите (3)

Още по темата (14):
13.03.2019 Христо се яви в съда с трима адвокати, те изказаха фрапиращи доводи
13.03.2019 Бащата-бияч в съда: Агресията към Девора се отключи, когато видях в телефона й контакт "Дилърката"
13.03.2019 Бащата-бияч обжалва задържането си
05.03.2019 Пращат Девора в кризисен щаб във Варна
05.03.2019 Адвокатът на Христо: Девора е пуснала жалба срещу майка си за домашно насилие, била бита с точилка!
05.03.2019 Сестрата на пребитата Девора: Тя е проблемното дете в семейството, всичко е преувеличено
Още новини от Новини от Варна:
Съдия Славов пред варненски ученици: Образованието дава допълните...
Варненци се наредиха за върбови клонки в най-старата църква в мор...
Катастрофа в центъра на Варна
Изненада: Вижте тези данни за цените на имотите във Варна!
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).