Условна присъда за брокерка, измамила студентка с наем на апартамент

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
16:03 / 20.10.2014
818
След постигнато в съдебна зала споразумение, Районният съд наложи условно наказание на 42-годишна жена за извършена от нея измама във Варна.

На 29 септември 2008 г. 42-год. И. Димитрова, с цел да си набави имотна облага, възбудила и поддържала заблуждение у студентка, че ще й отдаде под наем апартамент на ул. "Ген. Гурко". Деянието е извършено от подсъдимата в качеството й на длъжностно лице и в кръга на длъжността й - управител на фирма за недвижими имоти. Самият апартамент подсъдимата предварително била наела и предплатила за една година за нуждите на брокерската къща, като в клаузите на сключения със собствениците му договор имало изрична забрана за преотстъпване или преотдаване на имота на трети лица. Въпреки това подсъдимата пуснала обява в специализиран интернет сайт и в началото на новата учебна година обявила наемна цена за апартамента от 280 евро. На 29.09.2008 г. студентка направила оглед на жилището и с квитанция към приходен касов ордер оставила капаро в размер на 560 лева, с уговорката, че до няколко дни ремонта в апартамента ще приключи и ще може да се нанесе. Това така и не се случило. При многократните опити на пострадалата да се свърже по телефона с брокерката получавала уклончиви отговори и обяснения, че е болна или пътува извън града, поради което бил подаден сигнал в полицията за измамата.

Наложеното наказание на 42-годишната И. Димитрова е 4 месеца лишаване от свобода, отложено с 3 години изпитателен срок. Причинените от деянието имуществени вреди са възстановени на пострадалата. Споразумението е окончателно.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Близки кадри на катастрофата, при която шофьор на Мерцедес се заб...
Фирмата, преасфалтирала пътя след катастрофата с НСО и Петков, не...
Няма край! Тежка катастрофа във Варна, автомобил се заби в спирка...
Снимки от катастрофата на пътя Варна-Добрич: Било е страшно!
Обявиха опасност за обилни валежи в осем области за утре
Състоянието на жената от катастрофата с НСО и Кирил Петков се под...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).