Условна присъда за евреин, преправил паспорт

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
15:10 / 13.02.2018
1678
Условно наказание наложи Районен съд - Варна на израелски гражданин за документно престъпление - ползване на преправен чуждестранен паспорт. Съдът одобри постигнатото между прокуратурата, подсъдимия и неговия защитник споразумение, с което 33-годишния подсъдим се признава за виновен по повдигнатите спрямо него обвинения в престъпления по чл.316, вр. чл. 308, ал.2 от НК. Става дума за извършено в София и Варна деяние, в условия на продължавано престъпление. 

В периода от 4 юли до 9 септември 2013 година, съответно пред служител на "Гранична полиция" на ГКПП "Аерогара София" и после пред варненски нотариус, подсъдимият съзнателно се легитимирал и ползвал от преправен официален документ - чуждестранен документ за самоличност, издаден от Израел, на името на друго лице. Паспортът е бил преправен чрез подмяна на персонализиращата страница, като от 33-годишния мъж за самото съставяне на документа не може да се търси наказателна отговорност. Близо 2 години по-късно, на 22 юни 2015 г. подсъдимият отново, пред варненски нотариус, се ползвал от същия фалшив чуждестранен паспорт.

Подсъдимият е с чисто съдебно минало досега. За всяко от извършените деяния бяха определени отделни наказания, като след групиране съдът наложи на 33-год. мъж най-тежкото от тях - 1 година лишаване от свобода, изпълнението на което бе отложено с изпитателен срок от 3 години.

Съдебният акт е окончателен.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...
Слънце и температури до 17 градуса за Варна днес
Варненки "гадаят" през социалните мрежи срещу 230 евро на сеанс
Кметът Коцев почете 109-ата годишнина от Арменския геноцид


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).