Условна присъда за кондукторка във Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
12:13 / 10.02.2015
1181
За длъжностно присвояване и престъпление против реда на управлението, Районен съд - Варна наложи общо условно наказаниe на 25-годишна жена, работила като кондуктор във фирма за обществен транспорт.

25-год. М. Маринова бе призната за виновна по две повдигнати спрямо нея обвинения - в длъжностно присвояване на 500 лева приходи от продажба на билети за градски транспорт (престъпление по чл. 201 от НК), както и в противозаконно отнемане на официални удостоверителни знаци - листови билети за превоз на стойност за близо 3000 лв., собственост на компанията-работодател (по чл.276, ал.3 от НК).

Подсъдимата работела на трудов договор с изпитателен срок към превозваческа фирма, обслужваща линия №409 от градската транспортна схема на Варна. На 24 август 2013 г., по време на смяната си, Маринова получила упреци от пътник и от колега, които я разстроили и тя решила, че повече няма да ходи на работа. След приключване на смяната й, тя си тръгнала със реализираната сума от 500 лева от продажба на билети за деня, с остатъка от кочаните непродадени листови билети и с контролния лист. Подсъдимата не се явила в дружеството-работодател да отчете дейността си, а решила да задържи сумата от 500 лева, вместо трудово възнаграждение, което имала да получава. Непродадените билети и контролния лист тя просто изхвърлила в първата видяна кофа за боклук.

След постигнато в съдебна зала споразумение, Районният съд наложи на 25-годишната М.Маринова общо наказание от 1 година лишаване от свобода, чието изтърпяване бе отложено с изпитателен срок от 3 години. Причинените имуществени щети от деянията са възстановени.

Съдебният акт е окончателен и влиза в сила веднага.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Очаква в Община Варна да постъпят нови средства
Отличиха варненска директорка с наградата "Св. Иван Рилски"
Чудесна новина за варненци: Един от най-значимите културно-истори...
Кметът на Варна Благомир Коцев обяви супер новина във Фейсбук, св...
Колона коли блокира Крайбрежната алея! Каква е причината?
Поредната вандалщина във Варна. Ако ние не пазим, няма кой да ни ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).