Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Условна присъда за животновъд, причинил тежка телесна повреда на свой пастир, който починал
Автор: Екип Varna24.bg 16:48 / 07.09.2016Коментари (0)1188
©
При условията на съкратено съдебно следствие Окръжен съд Варна разгледа наказателното дело срещу 39-годишния Емурла Ибрямов от Провадия, който се призна за виновен за това, че вследствие на умишлено нанесена на 10.08.2014 г. в село Белоградец, Варненска област, тежка телесна повреда на Билял Бейтулов, причинил по непредпазливост смъртта му на 30.08.2014 г. ВОС постанови наказание "лишаване от свобода" за срок от 2 години, отложено с 4-годишен изпитателен срок, считано от влизането на присъдата в сила.

 

Ибрямов е осъден да заплати на двамата наследници на Бейтулов обезщетение за неимуществени вреди в резултат на деянието в размер на по 5000 лева, ведно със законната лихва, считано от 30.08.2014 г., до окончателно изплащане на сумата. ВОС остави без уважение предявените граждански искове за по 150 000 лева за всеки от наследниците.

Преди две години Ибрямов наел Бейтулов да пасе животните му в село Белоградец, Варненска област. По думите на подсъдимия пастирът бил постоянно пиян и губел животните, а оставени без надзор, те създавали проблеми на арендаторите в съседство.

На 10.08.2014 г. Ибрямов преброил животните от стадото и започнал да се кара на пастира, че не ги пази добре. Първо му нанесъл два-три шамара, а след като мъжът паднал по гръб на земята, започнал да го рита и удря със сопата, която пастирът използвал. След побоя пострадалият опитал да продължи работата си, но още докато връзвал първата крава, му прилошало и паднал по гръб. До пристигането на екип на "Бърза помощ" пострадалият се съвзел и не искал да му бъде оказвана медицинска помощ. Няколко дни по-късно бил опериран по спешност, като в болничното заведение било установено, че има чернодробна цироза. В края на месец август 2014 г. отново постъпил по спешност в същото болнично заведение, тъй като състоянието му се влошило. Въпреки провежданите лечения, настъпили усложнения, състоянието му продължило да се влошава и той починал.

Според извършената експертиза е възможно травмата, получена при побоя на 10.08.2014 г. и усложненията от нея, да са "отключили" вече съществуващо тежко и нелечимо заболяване с неизбежен фатален изход.
Присъдата на ВОС може да бъде протестирана или обжалвана пред Апелативен съд Варна в 15-дневен срок.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Бюджет 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
49-ото Народно събрание
Парламентарни избори 2024
Откриха тяло на мъж в запален автомобил в кв. "Драгалевци"
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: