Условни присъди за двама мъже, за извършени серия от кражби

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
15:10 / 09.11.2009
761
С присъда, Варненският районен съд наложи условни наказания на двама мъже, за извършени от тях серия кражби след предварителен сговор в периода 5 март - 30 април тази година. 24-годишният Живко Симеонов и 22-годишният Алексей Димитров се познавали от преди 2 години, когато работели в една и съща авто-морга. За да си набявят финансови средства те решили да извършват кражби на авточасти, предимно от марката "Мерцедес", каквито се срещат по-рядко втора употреба и могат да се пласират изгодно. При кражбите, извършвани в условията на продължавано престъпление, двамата ползвали личните си автомобили за придвижване и специфични технически средства и инструменти за отнемане на необходимите им части. Подсъдимите извършвали кражби предимно на огледала за обратно виждане, гуми, джанти, фарове и др. автопринадлежности. Отнетите вещи са на обща стойност 8089 лева.

Районният съд наложи на 24-год. Живко Симеонов и 22-год. Алексей Димитров наказание от по 11 месеца лишаване от свобода, отложено с 3 г. изпитателен срок. Двамата са неосъждани до момента. Нанасените от деянията щети са частично възстановени. Подсъдимите следва солидарно да заплатят и направените по делото разноски.

Присъдата на ВРС подлежи на обжалване в 15 дневен срок.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Абсурди заради зелената зона във Варна: Ще може ли мъж да ползва ...
Внимание! Голям клон падна и затвори важен булевард във Варна
Ето кога пускат фонтаните във Варна
Кметът на Варна кани партии и коалиции. Вижте защо
Зам.-кмет на Варна разреши затлачен от години казус
Няма да повярвате какво открадна жена от Варненско


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).