Условни присъди за двамата полицаи-лъжесвидетели от Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
16:30 / 23.01.2017
1217
Дело за лъжесвидетелстване спрямо бивши служители на "Общинска полиция" приключи с осъдителна присъда на Районен съд - Варна. Условни наказания наложи съдът на двамата подсъдими по делото -34-год. И. Танев и 30-год. Й. Манушкина.

Подсъдимите бяха признати за виновни по повдигнатите им обвинения за даването на неистински показания при разпит в качеството им на свидетели пред съда и пред разследващи полицаи - престъпление по чл. 290, ал. 1, вр. чл. 26 от НК. Лъжесвидетелстването е осъществено в условия на продължавано престъпление, в два отделни случая. Подсъдимите устно и съзнателно са потвърдили неистина при разпитите си като свидетели първоначално на 2 срещу 3 февруари 2014 г. - пред разследващи полицаи от II РУ на МВР, в рамките на досъдебното производство, а впоследствие на 24 февруари 2014 г. - пред съдия от Варненския районен съд, в хода на разглеждане на дело по обвинение в хулиганство срещу местен бизнесмен.

Танев и Манушкина са с чисто съдебно минало. За конкретните деяния Районен съд - Варна им наложи наказания от по 8 месеца лишаване от свобода, чието изтърпяване бе отложено с изпитателен срок от 3 години, считано от влизане на съдебния акт в сила. Съдът потвърди взетите по отношение на двамата мерки за неотклонение "подписки". Определението по мерките за неотклонение подлежи на обжалване в 7-дневен срок. Самата присъда може да бъде обжалвана в 15-дневен срок пред горната съдебна инстанция.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Съдия Славов пред варненски ученици: Образованието дава допълните...
Варненци се наредиха за върбови клонки в най-старата църква в мор...
Катастрофа в центъра на Варна
Изненада: Вижте тези данни за цените на имотите във Варна!
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).