Условно наказание и 300 лв. глоба за шофьор, управлявал пиян такси

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
15:55 / 23.10.2014
520
С присъда, Районен съд - Варна наложи условно наказание и глоба на водач, управлявал в нетрезво състояние таксиметров автомобил по централен варненски булевард.

Случаят е от 16 март т.год. Вечерта около 20 ч. охраната на "Пфое Мол" забелязала криволичещ по улицата жълт автомобил, с поставена табела на такси. При движение от кръстовището на бул. "Сливница" към ул. "Тихомир" автомобилът се качил на тротоара с предна дясна гума като съборил поставения там пътен знак. От удара в бордюра гумата се спукала, но водачът не спрял таксито и продължил движението си. Бил подаден сигнал за възникналия инцидент и за регистрационния номер на автомобила. Пристигналият минути по-късно полицейски екип засякъл на около 100 метра от местопроизшествието вече спреният таксиметров автомобил и 42-год. подсъдим, който се опитвал да смени спуканата гума. При извършения тест с дрегер на Димитров и взетата впоследствие кръвна проба е установена концентрация на алкохол в кръвта от 2,56 промила. Проверка установява, че 42-год.мъж има влязла в сила присъда преди 3 години за шофиране с над 1,2 промила алкохол и налагани редица други наказания по Закона за движение по пътищата.

Районният съд осъди Димитров на 2 години лишаване от свобода, отложени с 4 години изпитателен срок, както и глоба в размер на 300 лв. Освен това, 42-год. мъж бе лишен от право да управлява моторно превозно средство за срок от 3 години.

Съдебният акт подлежи на обжалване в 15-дневен срок пред ВОС.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Отчетоха проекта за ремонт на филиала на театъра във Варна
Внимание! "Синята зона" не работи в празничните дни във Варна, но...
Варна се обогати с нова икона
Тротинетки се движат опасно по пътното платно във Варна
Коцев: Варна е люлка на знанието, устрема и успеха. Децата ще нос...
Във Варна: Българските ученици завоюваха 8 медала на Балканската ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).