Условно наказание за фалшива британска шофьорска книжка

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
16:38 / 12.07.2017
3771
За съзнателно ползване на неистински официален документ-свидетелство за управление на МПС по британски образец, Районният съд във Варна наложи условно наказание на 35-годишен мъж.

35-годишният А. А. бе осъден на 6 месеца лишаване от свобода, чието изпълнение се отлага с изпитателен срок от 3 години.

Деянието е извършено в периода 17 - 21 февруари 2014 година, в условия на продължавано престъпление. Подсъдимият, който е без образование и не можел по тази причина да премине квалификационни курсове и да се яви на изпит за придобиване на правоспособност, решил да се снабди с фалшива шофьорска книжка на негово име. Чрез неустановено лице той си набавил неистинско свидетелство за правоуправление по образец на Обединеното кралство. През горепосочения инкриминиран период подсъдимият представил пред служители на сектор "Пътна полиция" при ОД на МВР - Варна, фалшивата шофьорска книжка, с посочен издател държава-членка на ЕС и подал заявление за подмяна на чуждестранния документ с български. По този начин мъжът получил валидно свидетелство за правоуправление, но след проверка по утвърдена процедура на подменения документ от британските власти, се установява, че той не е бил истински.

35-год. А. А. е с чисто съдебно минало. В съдебна зала той постигна споразумение за размера на наказанието и призна, че съзнателно се е ползвал от неистинския официален документ, като от него за самото му съставяне не може да се търси наказателна отговорност. Той бе осъден да заплати направените по делото разноски. Съдебният акт е окончателен.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Ето кога пускат фонтаните във Варна
Кметът на Варна кани партии и коалиции. Вижте защо
Зам.-кмет на Варна разреши затлачен от години казус
Няма да повярвате какво открадна жена от Варненско
Великденско яйце радва варненци в Морската градина
Варненски блогър сезира редица институции за схема за 250 млн. лв...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).