Условно наказание за студентка, откраднала телефон от фризьорски салон

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
14:46 / 10.03.2015
838
Районен съд - Варна наложи условно наказание на студентка за извършена от нея кражба при повторност. По силата на постигнато в съдебна зала споразумение, 23-год. М. Николова бе осъдена на 4 месеца лишаване от свобода, чието изпълнение бе отложено с 3 години изпитателен срок.

На 6 юни миналата година подсъдимата влязла във фризьорски салон на ул. "Дебър" във Варна и забелязала, че клиентка на един от стилистите е оставила чантата си на дивана за посетители. Докато си записвала час за козметик, подсъдимата чула звън на мобилен апарат от дамската чанта и решила да отнеме чуждия телефон. Под предлог, че ще разглежда каталози за боя, 23-годишната девойка седнала на дивана в непосредствена близост до чантата на клиентката, като започнала да води разговор с персонала и дори с потърпевшата жена. Незабелязано подсъдимата успяла да вземе телефона, след което незабавно напуснала салона. Минути по-късно девойката оставила в заложна къща откраднатия телефон, който впоследствие бил продаден на трето лице. Отнетата вещ е оценена на стойност 215 лв.

Николова има предходна съдимост като през 2011 г. й е било налагано наказание "пробация" за сходна кражба на дамски портмонета. Към момента на сключване на споразумението нанесените имуществени щети са възстановени на собственичката им. Съдебният акт е окончателен.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Корабът "Руен", който беше отвлечен от сомалийски пирати край Йем...
Варненец: Това икономия ли е или какво?
Жълт код за Варна! Ето за какво ни предупреди НИМХ
Благомир Коцев: Община Варна променя наредби с цел съкращаване на...
Варна е предупредена за утре!
Варна вече е с по-малко население от Пловдив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).