Условно осъждане за водач, управлявал товарен автомобил без валидна шофьорска книжка

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
14:39 / 09.06.2021
1213
37-годишен водач е засечен зад волана на товарен автомобил “Фиат“ вечерта на 26 октомври миналата година при проверка на пътя от курорт "Св.Св. Константин и Елена“ за квартал "Виница“, съобщиха от пресслужбата на Районен съд- Варна. Пред полицейския екип водачът се легитимирал само с лична карта, а справката в информационните масиви показала, че той е с невалидна шофьорска правоспособност, поради отнемане на всички контролни точки. Освен това се оказало, че в едногодишен срок преди настоящия случай подсъдимият е бил наказван с влязло в сила наказателно постановление, също за шофиране без валидно свидетелство за правоуправление на МПС в Бургаска област. Деянието е наказуемо по чл. 343в, ал. 2 от Наказателния кодекс.

По силата на постигнато в съдебна зала споразумение с признаване на вината, съдът наложи на 37-годишния мъж условно наказание от 3 месеца лишаване от свобода, с три години изпитателен срок.  Съдебният акт е окончателен и влиза в сила веднага.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Няма да повярвате какво открадна жена от Варненско
Великденско яйце радва варненци в Морската градина
Варненски блогър сезира редица институции за схема за 250 млн. лв...
Община Варна обяви свободните места за първо класиране в детските...
На прага на летния сезон сериозен проблем тревожи бранша по морет...
Вход свободен и празнична програма на 6 май в Парк-музей "Владисл...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).