Успешно завърши първата учебна година по проекта "Младите и правосъдието"

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
15:57 / 09.05.2017
1139
Над 1500 студенти взеха участие в проекта "Младите и правосъдието" през първата година от партньорството между Окръжен съд - Варна и катедра "Правни науки" на Икономическия университет. Днес представители на двете институции взеха участие в заключителна работна среща, на която присъстваха и студенти от висшето училище.

Административният ръководител на Окръжен съд - Варна Марин Маринов сподели, че Денят на Европа - 9 май е изключително подходящ за отчитане на съвместната работа, тъй като проектът само по себе си показва ангажираността на институциите към образованието и професионалната реализация на младите хора в България и тяхната правна култура като граждани на Европа.

От името на академичното ръководство заместник -ректорът на ИУ проф. Веселин Хаджиев поздрави присъстващите магистрати от Окръжен съд - Варна и преподаватели по правни дисциплини.

В рамките на проекта през тази учебна година студенти от всички специалности на висшето училище присъстваха на 9 публични лекции на съдии от Окръжен съд - Варна, една от които на английски език, наблюдаваха 10 открити съдебни заседания и се включиха в организираните 20 посещения на съда, за да се запознаят с работата на съдебната администрация и магистратите. Проявит се популяризираха основно през социалните мрежи.

Проектът "Младите и правосъдието" беше пилотен и за двете институции. Окръжен съд - Варна има дългогодишна практика с образователни проекти, насочени към младите хора в ученическа възраст, както и с участието на студенти, изучаващи право. Предизвиканият интерес към правната материя от страна на бъдещите икономисти мотивира последващи съвместни инициативи на катедра «Правни науки» и с други съдебни институции.

Участниците в заключителната среща по проекта "Младите и правосъдието" днес бяха единодушни, че след успешно реализираните инициативи с Окръжен съд - Варна в двата семестъра на учебната година са постигнати основните цели на проекта - повишаване на правната култура на младите хора и на тяхната осведоменост за работата на съда и за взаимодействието му с публичните институции.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Съдия Славов пред варненски ученици: Образованието дава допълните...
Варненци се наредиха за върбови клонки в най-старата църква в мор...
Катастрофа в центъра на Варна
Изненада: Вижте тези данни за цените на имотите във Варна!
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).