Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Усъмниха се в томболата за градините
Автор: Екип Varna24.bg 10:19 / 01.06.2010Коментари (0)1245
© Impact Press Group
Томболата за прием в детските градини във Варна остави съмнения в родителите. Вчера пилотно в морската столица приемът в забавачниците бе извършен на случаен принцип. Жребият приключи само за няколко минути в присъствието на десетки родители, събрани в сградата на общината.

Още със старта на томболата родители възроптаха, че не им ясен принципът, на който се провежда. „Изобщо не разбирам как работи системата. Не виждаме джуркане, а само имената на детските заведения и номера срещу тях", развика се майка от залата. „Кой ще гарантира, че тези списъци, които сега принтирате, няма да бъдат подменени, след като си тръгнем", попита пък млад баща. В отговор зам.-кметът по образованието Коста Базитов обясни, че още топлите списъци ще бъдат веднага подпечатани и подписани и автоматично стават оригинални екземпляри. За по-сигурно и родителят можел да се подпише на всеки един лист, за да се гарантира, че няма да има подмяна. Младият татко не дочака втора покана и се захвана да оставя парафи.

Друг баща пък заяви, че цялата томбола е прах в очите и пак ще има влизане с връзки. „Кандидатствали сме за 4 градини и не сме приети. Детето ми е 146-а резерва, а в същото време от общината обясняват, че щяло да има само 300 деца извън градините за целия град", коментира бащата минути след като класирането бе качено в интернет. Млада жена даде пример, че нейна позната знаела, че отрочето й е в списъците, много преди да бъде изтеглен жребият.

286 деца остават извън детските градини и яслите, съобщи зам.- кметът по образованието. „Общо 2176 са подадените молби. От тях ще удовлетворим 1890", посочи той. Майки обаче контрираха, че данните на администрацията не са точни. Много родители изобщо не били подавали документи, защото знаели, че местата няма да стигнат.

Жребият е бил под въпрос до средата на вчерашния ден, стана ясно още от Базитов. Можело да бъде провален, тъй като се подготвяло постановление на Министерството на образованието, според което влизането на 5-годишните в детски заведения става задължително. Проектоизискването е щяло да обърка целия цикъл от кандидатстването до реалния прием, обясни зам.-кметът. Непосредствено преди томболата обаче той разговарял с образователното министерство и от там го уверили, че няма проблем тя да се проведе.

Източник: в. "Позвънете новини"









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Строежът на АМ "Хемус"
Бум на коклюш в България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Лято 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: