Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Утре The Center ще предизвикат всички сетива в TWENTER- историята на една модерна култура
Автор: Пламена Николова 15:17 / 03.10.2022Коментари (0)1088
©
Утре, 4-ти октомври от 19:30ч.  в Дворец на културата и спорта, център за модерна култура The Center ще отбележат 20 години от своето създаване. Twenter – историята на една модерна култура  е спектакъл с подзаглавие - multivisual live performance, тъй като представлението стои на границата между танца, театъра, концерта и светлинното шоу.

"Twenter не е представление- ретроспекция на двайсетте ни години. Той ги обобщава в един физически образ на 20 годишно човешко тяло, изградено от 5 системи, който наричаме Twenter. Спектакълът в основата си се занимава с това какво му предстои от тук нататък на това тяло. Какво следва, след като то е станало на 20“ – сподели за концепцията главният хореограф и режисьор Георги Енчев.

Под режисурата на Goosh, стои наистина впечатляващ екип, включващ Станимир Енчев- сценарист и помощник режисьор, Валери Ценков - композитор на музиката, която е писана специално за представлението и музикантите на сцена– Страцимир Павлов, Нейко Бодуров, Стоян Роянов - Я Я, Георги Илиев и Валери Ценков с войсоувър на Стоян Радев. С вокали и като част от визуалната среда ще чуем и видим също Михаела Филева и рапъра NDOE.

Костюмограф – Валентина Якорудска и Мариела Станчева, грим – Радостина Точева, графичен дизайн - Христо Христов, официален трейлър - Даниел Ахмаков, визулна среда – Георги Енчев и Станимир Енчев и разбира се хората, без които самото представление ще добие физически образ - 15-те хореографи и 100-те танцьори на The Center.

Създателите на TWENTER споделят, че в работния процес по създаването на това представление са изследвани логическата, творческата, и физическата активност на модерния млад човек. Как той комбинира тези свои активности и пасивности, за да си създаде личен профил. Как той представя себе си в настоящето. Как се влива в огромните информационни потоци на заобикалящата го среда. Как изгражда своя социален живот. Всички тези процеси се случват в една сравнително малка общност, каквато е училището за модерна култура THE CENTER, но те могат да бъдат пример за успешен модел, за изграждане на колективни ценности, основаващи се на любовта, доверието, упоритостта и чувството за красота.

THE CENTER  е адекватен съвременен модел на общност разработващ своята методология вече 20 години. Представлението TWENTER, не разказва, какво се е случило през тези 20 години, то показва как това натрупване работи сега и как то върви към бъдещето.

Билети за Twenter – историята на една модерна култура, могат да бъдат закупени на касите на Фестивален и конгресен център и в мрежата на EVENTIM.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: