Утре е откриването на най-голямата книжарница на открито

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
17:30 / 26.07.2018
2099
Варна отново е домакин на уникалния формат Алея на книгата с 19 изложбени шатри, близо 60 български издателства и книгоразпространители и над 30 събития. Откриването е утре от 18:00 часа на Литературния кът.

На пресконференция, провела се вчера в Община Варна, зам.-кметът Коста Базитов посочи, че най-важното послание на Алея на книгата е утвърждаването на четенето и приобщаването на децата към книгите. Партньорството между Асоциация "Българска книга" и Община Варна по направление събития и инициативи, стимулиращи четенето, продължава, потвърди той.

Алея на книгата е уникален формат, който води началото си именно от морската столица и при който книгите отиват при читателите. На фокус тази година е детската литература, обяви г-жа Велизара Добрева, председател на УС на АБК. На традиционната пресконференция присъстваха още г-н Димитър Илиев, член на УС на АБК и г-жа Валентина Божичкова, изпълнителен директор на АБК. Те разкриха още плановете на Асоциацията през юбилейното десето издание догодина участие да вземат и международни автори, също така да бъдат въвлечени най-малките читатели и техните родители, да се организират срещи на видни писатели с деца и ученици по време на "Маратона на четенето" през месец април.

Алея на книгата се провежда между 27-и и 5 август в пространството между хотел "Черно море" и Фестивалния и конгресен център всеки ден от 10:00 до 22:00 часа със съпътстваща богата културна програма.

Следете повече в събитието във Facebook - https://www.facebook.com/events/973502219479096/.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
С бавни темпове: Ремонтът на този емблематичен за Варна хотел про...
Хубавото време се разваля, дъжд и гръмотевични бури очаква Варна
Кметът Коцев поздрави всички именици и български военни
Трафикът по пътя София - Варна е изключително натоварен
Коалиция ГЕРБ - СДС регистрира листата си с кандидати за народни ...
Добра новина от Варна: Строят се нови кораби


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).