Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Увеличават капитала на "Пазари" ЕАД няколко пъти
Автор: Екип Varna24.bg 14:25 / 15.01.2013Коментари (0)1068
© Varna24.bg
Увеличава се капитала на "Пазари" ЕАД от 977 800 лева на 4 736 800 лева чрез записване от едноличния собственик на капитала - Община Варна на нови 37 590 поименни акции с право на глас по 100 лева всяка една. Това решение взеха на днешното си заседание общинските съветници от постоянна комисия "Собственост и стопанство" към местния парламент. Предложението е отправено от прокуристът на дружеството Владимир Михалчев.

За сметка на записаните нови акции общината ще внесе в капитала на дружеството поземлен имот от 4041 кв.метра, находящ се на бул."Чаталджа".

Местните депутати дадоха положително становище за включване в приоритетните обекти на капиталовата програма за бюджет 2013 година ?C изграждане на съоръжение за дезинфекция и сепариране на твърди битови отпадъци и био маса на Шокъров канал. Решението предстои да бъде взето от ПК"Финанси и бюджет".

В дневния ред на днешното заседание бе включено и предложение от кмета на града Кирил Йорданов за даване на съгласие за придобиване чрез публично оповестен конкурс на недвижим имот с частна общинска собственост, находящ се в район Младост. Срещу това победителят в конкурса трябва да изгради в срок до 10 месеца сграда, в която да се помещава районното кметство.

Адвокат довереникът на общината Петър Стамов разкри, че към момента са заведени две административни и едно гражданско дело в Административен съд, но предмет на нито едно от тях не е конкурса. Обжалва се решение на Общинския съвет за промяна на Годишна програма за 2012 г. "Едното дело вече е прекратено, а второто е насрочено за 21 януари, но считам, че решението за него ще бъде аналогично", каза още адвокатът.

Местните депутати се обединиха около становището, че трябва да се осигурят нови условия за работата на кметство Младост. Те решиха да допълнят критериите за участие в конкурса, след което да вземат окончателно решение.

Източник: Днес +









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Стрелба по Роберт Фицо
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Природни стихии
Катастрофи в България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: