Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Увеличиха заплатите на кметовете на кметства в община Варна
Автор: Пламена Николова 08:46 / 13.09.2021Коментари (0)1472
©
Увеличение на основните месечни заплати на кметовете на кметства в община Варна одобриха членовете на ПК "Финанси и бюджет“.

До настоящия момент размерът на възнагражденията не е актуализиран въпреки промените в постановление на Министерския съвет от 2019 г., с които се даде възможност индивидуалните основни месечни заплати на кметовете на общини, райони и кметства да се определят до размера на заплатата на министър. А основното месечно възнаграждение на министър е обвързано със средномесечните заплати на наетите лица по трудово и служебно правоотношение в обществения сектор, които се преизчисляват на всеки три месеца.

При определяне на възнагражденията е взет под внимание броят на жителите на селата. Кметовете на Каменар и Тополи ще получават по 1 740 лв., а на Звездица и Константиново – по 1 440. Заплатата на кмета на най-малкото село в общината – Казашко, ще е в размер на 1 320 лв.

На заседанието на комисията бяха одобрени и промени в Наредбата за условията и реда за финансово подпомагане на младежки проекти, реализирани от неправителствени организации по програма "Младежки дейности“ на Община Варна. След дебати членовете на ПК "Финанси и бюджет“ решиха комисията, оценяваща младежките проекти, да се състои от 7 членове – трима представители на администрацията, трима общински съветници и един външен експерт. Предложението за този състав на комисията беше направено от председателя на местния парламент Тодор Балабанов.

Съветниците дадоха също съгласието за закупуване на входна врата с внедрена RFID система за сигурност, контрол и проследяване на книги за нуждите на Регионалната библиотека "Пенчо Славейков“.

Вратата и необходимият софтуер за нейното интегриране с библиотечната информационна система, на обща стойност 24 500 лв., ще бъдат купени със собствените приходи, реализирани от библиотеката.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Матури 2023 г.
Лято 2024
Кабинетът "Денков - Габриел"
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: