Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Уволниха директорката на ОУ "Захари Стоянов" във Варна
Автор: Екип Varna24.bg 14:46 / 04.08.2014Коментари (5)1822
Бивши и настоящи ученици от
ОУ "Захари Стоянов":
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
Директорът на ОУ "Захари Стоянов" Тодорка Колева, която години наред води битки с помещаващата се в същата сграда Математическа гимназия, е дисциплинарно уволнена. Това съобщиха от Сдружение "Родители за Варна", което защитава правото на децата от кварталите "Чайка", "Бриз" и местностите на север от града да учат в близост до домовете си. Информацията за уволнението на директорката бе потвърдена от началника на Регионалния инспекторат по образованието Венцислава Генова, която уточни, че заповедта влиза в сила от днес.

Най-новото дисциплинарно производство срещу г-жа Тодорка Колева започна в края на месец Май, след като вече бе наказана с предупреждение за уволнение заради несъобразен прием на първокласници през учебната 2013/2014 година. Последно директорката бе обвинена за това, че не е свикала Педагогическия съвет за преразглеждане на решение за прием на шест паралелки с първокласници за идната учебна година, както и че не е осигурила достъп до класните стаи за подготовката им за евроизборите. Освен това тя трябваше да обяснява и защо след като предварително е потвърдило участие, училището й е бойкотирало шествието за 24 май, като е лишило възпитаниците си от правото да се включат в празника.

Тази вечер членове на училищното настоятелство към ОУ "Захари Стоянов" се събират на извънредно заседание. Те ще обсъдят бъдещи действия спрямо шефката на просветния инспекторат Венцислава Генова, която от Сдружение "Родители за Варна" обвиняват в тенденциозни действия спрямо школската директорка, целящи именно нейното уволнение. С този акт, според тях, броят на паралелките в прогимназиалните класове ще бъде редуциран безпрепятствено, което е изцяло в интерес на Математическата гимназия, но е в ущърб на децата от близките райони и на техните родители.

Източник: Топновини









Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 04.08.2014 г.
0
 
 
Много се извинявам на предходния читател, НО!!! Сградата е построена за основното училище, като идеята е то да обслужва кв. Чайка и бъдещите, някои и вече настоящи квартали, както и вилните зони насевер от града, а именно Виница, Бриз, Св. Никола, Траката, Св. Константин и Елена, Ален мак, Перчемлията и подобни. Реално! Сградата с право е за Захари Стоянов. Това е според устройствен план на града от 60-те или 70-те години, но не помня коя точно.
0
 
 
Сградата си е на МГ-то. В противен случай в собственост на гимназията трябва да се възстанови сградата с целия прилежащ терен на археологическия музей.
Aнонимен
на 04.08.2014 г.
+1
 
 
отдавна трябваше да я уволнят.
Aнонимен
на 04.08.2014 г.
+1
 
 
Намери си майстора идиотката !
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Лято 2024
Парламентарни избори 2024
Гергьовден 2024 г.
49-ото Народно събрание
Великден 2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: