Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Уволниха самотна майка от Варна, защото се разболя. Тя и синът й гладуват, до дни остават на улицата
Автор: Пламена Николова 14:17 / 26.08.2016Коментари (9)12548
© Varna24.bg
46-годишната Даринка от Варна била наскоро освободена от работа във фурната, където работела, след като жената се оплакала, че е с разстройство и повръщане и помолила да си тръгне, защото се чувства зле, сподели самотната майка пред репортер на Varna24.bg

Шефката и обаче настояла работничката да си изкара смяната, независимо, че работи с храна и според разпоредбите на РЗИ Варна не е редно с подобни симптоми да се задържи и минута на подобно работно място. Когато Даринка помолила за някакви пари, с които да отиде на лекар, я посъветвали да се обърне за заем към приятели. Ден-два по-късно била привикана в офиса на фирмата, за да и съобщят, че вече не е на работа.

Жената имала да получава около 200 лв. заработени за непълен месец положен труд. Точно толкова и съобщили, че има начет и я пратили да си ходи.

"Оказа се, че няма да получа и стотинка от парите на които разчитах, за да оцелеем известно време аз и синът ми. Нямам родители, нямам и дом. Живея на квартира, която монахините от Католическата църква във Варна плащаха за около месец, за да не спим на улицата с детето ми. За втори път се случва в продължение на пет дни аз и синът ми да стоим напълно гладни, защото няма към кого да се обърна за помощ. На 1 септември ще трябва да освободим и стаичката, която обитаваме, защото няма с какво да си плащаме наема от 170 лв.

Няма да ни е за първи път да спим под открито небе. Вече ни се случи преди известно време. Останахме на улицата преди около три години заради ипотека, която баща ми е направил, за да изтегли заем. Той почина, аз не можах да погася кредита му и така ни взеха жилището. От тогава се лутаме по квартири. Приятелка ни беше приютила за близо два месеца, но не е редно да злоупотребяваме с добрината й. Три дни аз и детето ми спахме по улиците във Варна. Едната сутрин на зазоряване край нас минаха две момчета. Попитаха ни дали сме българи и защо сме навън. Когато разбраха каква е истината ни дадоха пари, за да отседнем на хотел за два дни. След това хора ме посъветваха да потърся помощ от монахините. Жените се отзоваха, но не могат да ни помагат повече и скоро ще останем отново на пътя. 

Синът ми, Николай, е добро и умно момче. Той е на 19 години и има огромно желание да работи. Единствената спънка обаче е това, че нямаме средства, за да изкара нужните документи за започване на работа - медицинско свидетелство, свидетелство за съдимост и здравна книжка. 

Близо месец успявахме да се изхранваме с бракуваните закуски от фурната, които така или иначе се изхвърлят на следващия ден. Не се срамувам да си го призная. Преди да започна работа в пекарната работих като продавачка в голям хипермаркет във Варна, който беше закрит. Скоро започвам работа на ново място. Отчаяна съм обаче при мисълта, че няма да има къде да живеем и сме без никакви средства за препитание", сподели разтрепераната жена пред репортер на Varna24.bg. 

В случай, че някой желае да помогне на Дарина и синът и с подслон, средства или храна, може да се обади на тел. 0988 338 777. Ето и банкова сметка:

Райфайзен банк ЕАД
BG02RZBB91551007192843
Даринка Ненова Койчева








Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Много лошо напълно я разбирам всички самотни майки са в това положение крайно време е да се направи нещо напишете кой е работодателя
0
 
 
Дано никога не изпадате в нейното положение,за да разберете какво е!То отстрани и особено,със семейство,приятелски кръг и вече затвърдено социално положение е лесно!Не забравяйте,че животът на човек,може да се преобърне на 180 градуса,само за една нощ!
0
 
 
Нямат право но нали сме в третия кръг около Европа
0
 
 
Някои много му се радват, а на други им се плаче.
+1
 
 
Браво на тази работодателка- честна,стриктна ,направо за пример на всички бизнесмени на Варна,впрочем те повечето са такива
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Космическа надпревара
Конфискуват коли на пияни и дрогирани
Парламентарни избори 2023 г.
План за възстановяване и устойчивост на България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: