Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Узаконяват ромските гета
Автор: Екип Varna24.bg 10:21 / 12.06.2013Коментари (39)9039
© Impact Press Group
Ромските махали в градовете и селата ще бъдат узаконени със специална поправка в Закона за устройство на територията (ЗУТ). Това съобщи депутатът от БСП Димчо Михалевски малко след като временната парламентарна комисия гласува 3-месечен мораториум за събарянето на незаконни къщи, когато са единствено жилище на собствениците. В периода на забраната кабинетът се задължава да промени ЗУТ.

Тъй като в казуса с мораториума, възникнал вследствие на споровете около рибарското селище "Ченгене скеле", попадат и ромските гета, Михалевски заяви , че те ще се узаконяват по специален ред. "Промените в закона ще дадат възможност на общините да гласуват нарочни подробни устройствени планове (ПУП) за тези квартали. Ясно е, че те няма как да отговорят на застроителните стандарти - за плътност, отстояние на сградите, височина и т.н.", каза Михалевски.

Така плановете ще вкарат в рамките на закона съществуващото, вместо багерите да го събарят като незаконно, обясни той.

С узаконяването на ромските махали по специални правила според депутата ще се решат и ред други проблеми, като например кражбите на ток. "Те сега крадат ток, защото енергото не може да присъединява незаконни постройки", смята Михалевски. По думите му по същата причина не могат да се решат и други благоустройствени въпроси.

Михалевски изключва възможността от това изключение в закона да се възползват примерно вилни селища или незаконни обекти в защитени територии. "Ще запишем в закона, че подобни ПУП-ове могат да се правят само когато става въпрос за единствени жилища на хората. Изключвам изобщо възможността да узаконяваме нещо в защитени територии", каза депутатът от БСП.

Предложението за мораториума за незаконните строежи бе внесено преди седмица в парламента от Сергей Станишев и група депутати от левицата.

"Поне сто души ми се обадиха да ми благодарят, след като се разбра за мораториума. И между тях нямаше нито един баровец с незаконна вила, построена в защитена територия", заяви вчера Михалевски.

Източник: в. "Труд"




Още по темата: общо новини по темата: 5
25.06.2013 »
14.06.2013 »
13.06.2013 »
12.06.2013 »
12.06.2013 »






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Показва коментари на Galin Gospodinov
премахни филтъра

+2
 
 
Другарите и другарките от "най-социалната патиика-БСП", включаейки и техните ефенди съратници отново се застраховат с ниско качествен генетичен електорат. И това на гърба на кого е... Защо ли, се питам не се опитат да направят нещо за здраво мислещото население , а започнаха началото на мандата си с поредните народо извращения ?! И НАРОДЪТ избра ТИЯ антихуманоиди да го управляват ... Е на мен ми ПИСНА !!! Искам да попитам Другарите управляващи (или по скоро извращаващи), ако аз реша да си построя жилище( на два три етажа), което ще е също единствено, на място което си реша без да притежавам правото на собственост, на строеж и куб други разрешителни, дали ще ми го узаконят, за да мога и аз така да не крада ток или ще ме разпнат от проверки, като започнем от къде имам пари за такава постройка... Е да Ви кажа, това няма как да стане ... но за другаря Мангал всичко е позволено! Та нали благодарение на тях Станишев и компания в момента отново разкъсват нашата плът!
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Катастрофи в България
България в еврозоната
Матури 2024 г.
Шеф Токев хванат да шофира пиян
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: