Ужас без край след трагичния инцидент със старицата! Шофьорът е в шок

Автор: Пламена Николова
Коментари (7)
13:46 / 20.03.2018
11989
37-годишният шофьор, който мина през стъпалото на 82-годишна жена при тръгване от спирка "Мургаш" вчера, е в шок от факта, че тя е починала в болницата. Това сподели за Varna24.bg шефът на фирма "Градски транспорт" инж. Злати Златев.

"Момчето е неадекватно и не иска да коментира нищо по случая. Той е много добър шофьор. От две години е при нас, преди това е работил дълги години към фирма "Транстриумф". Има опит. Проблемът е в това, че при потеглянето си от спирката съчленените автобуси се изнасят в ляво, за да се включат в движението. При това задницата на автобуса остава пречупена така, че не се вижда на огледалото от водача какво се случва там. В същото време шофьорът следи в огледалото дали идват автомобили по пътя зад него, за да се включи в движението. Затова и водачът не е видял какво става. Когато са разбрали веднага са извикали линейка. Никой не е предполагал, че ще се стигне до смъртен случай. Това, което научих, е, че жената е починала вследствие на сепсис в болницата. Тепърва разследването ще установи доколко шофьорът има вина. Както вече обясних, жената е носела раница на гърба си и вероятно е политнала към автобуса при слизането от него", обясни Злати Златев.

Той даде пример със сходен случай преди две години, когато първоначално обвиниха водачът на автобус №12, че е блъснал човек на пътя. После се оказа, че мъжът, който беше таксиметров шофьор, не е блъснат от автобуса, а е починал от инфаркт и в мига, в който е паднал на пътя край него е минавало превозното средство. 

"Най-неприятното в настоящия случай е, че шофьорът на автобуса е млад човек, има семейство и не е ясно каква ще е съдбата му оттук-нататък", допълни Злати Златев. 

Виж коментарите (7)

Още по темата (3):
22.05.2019 Осъдиха млад шофьор от "Градски транспорт" заради смъртта на старица
20.03.2018 Шефът на "Градски транспорт" обясни как се е стигнало до трагедията с възрастната варненка
20.03.2018 Автобус мина през крака на възрастна жена, тя издъхна в болницата
Още новини от Новини от Варна:
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...
Слънце и температури до 17 градуса за Варна днес
Варненки "гадаят" през социалните мрежи срещу 230 евро на сеанс
Кметът Коцев почете 109-ата годишнина от Арменския геноцид
Варненци остават на тъмно, вижте кога


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).