Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
В "Аспарухово" извиняват отсъствията на закъснелите в задръстването ученици
Автор: Екип Varna24.bg 11:33 / 19.04.2016Коментари (0)2329
Някои от учениците, които живеят в "Аспарухово" и учат в центъра на Варна се предвижват с велосипеди.
"Нямаме много отсъстващи ученици, които живеят извън "Аспарухово" и пътуват, тъй като сутрин трафикът към квартала не е толкова натоварен. Въпреки това извиняваме отсъствията на закъснелите без проблем". Това съобщи за Varna24.bg пом.-директорът на Морската гимназия в квартала зад моста Виолета Шишкова. 

Някои от учениците, а и жители на квартала, яхнаха велосипеди, като по този начин си спестяват дългото чакане на километричните опашки от автомобили. Други не се притесняват да извървят няколкото километра до центъра на града и в обратната посока към квартала пеш, като са принудени да преминават през ремонтирания участък, където работят тежкотоварни машини и всичко е потънало в прахуляк. 

Припомняме, че с решение на Министерския съвет бяха отпуснати 5 млн. лв. за изпълнение на етап I, който включва ремонт на мост 1, мост 2, мост 3 и мост 4 от общо 11 съоръжения от Аспаруховия мост.

При визитата си във Варна министър Павлова обясни, че освен подмяна на хидроизолацията ще се ремонтират всички останали елементи, след което ще се направят нови тротоари и цялостно асфалтиране, като ще се монтират и нови ограничителни системи, знаци, маркировка и др. Тя бе категорична, че има заложени средства и за извършване на допълнителни ремонти, ако се установят такива в хода на строително-ремонтните дейности след разкриване на съоръжението.

Регионалният министър посочи, че срокът за завършване на ремонтите е краят на месец май, за да се осигури нормалното преминаване по моста в началото на летния туристически сезон. След този срок фирмата изпълнител ще може да извършва довършителни дейности, които обаче не трябва да затрудняват трафика. Поетапни ремонти ще започнат и по първите два големи отвора на големия мост, защото това са най-големите участъци, които изискват специална механизация и тежка работа.

Министър Павлова увери, че останалите 30 млн.лв., необходими за цялостен ремонт на Аспаруховия мост, ще се отпускат поетапно от бюджета, като такива дейности ще се извършват след летния туристически сезон. 

"Няма как да затворим целия мост така или иначе, дори да отпуснем целия бюджет от 35 млн. лв. затова всичко ще е поетапно", заяви тя. Министърът отправи апел към жителите и гостите на града за търпение, заради временната организация на движение покрай ремонтите, която ще затрудни трафика.

"Призовавам хората да проявят разбиране, защото ще има тапи, но няма как иначе да ремонтираме моста, който е в критично състояние, особено участъкът с който започваме", заяви тя. По думите й ако се затвори целият мост за ремонт това означава сериозна блокада за Варна и северното Черноморие.

Днес полицейски екип контролираше пропусквателния режим на "Аспарухов" мост, за да осигури по-добра организация в трафика на предвижване. 

Въпреки това пътуването от и към дома за живеещите в Аспарухово, които работят извън квартала, си остава истинско изпитание за нервите. 




Още по темата: общо новини по темата: 142
10.05.2021 »
15.04.2021 »
13.04.2021 »
17.02.2021 »
02.02.2021 »
26.01.2021 »
предишна страница [ 1/24 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Газови доставки
България в еврозоната
Грипна епидемия обхвана страната
Кабинетът "Денков - Габриел"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: