Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
В "Аспарухово" се обявиха против транспортни инфраструктурни промени
Автор: Пламена Николова 10:18 / 30.11.2018Коментари (15)5981
© Фейсбук
Жители на варненския район "Аспарухово" се обявиха против някои предвидени транспортни инфраструктурни промени при ремонтите в квартала, научи Varna24.bg.

Ето какво се посочва в искане, изпратено до съветниците от ПК "Транспорт" , която ще заседава днес:

"В момента в кв.Аспарухово се реализират мащабни проекти за преустройство на уличната мрежа с цел районът да стане по-добро място за живеене. Преди седмица на нарочна среща в кметството беше представен проекта на целия ремонт. Доста късно, но все пак се надяваме, да не е препалено късно, защото във възникналата дискусия се откроиха няколко важни проблемни въпроса, според всички присъстващи граждани от квартала. А именно:

Какво налага затварянето на кръстовището до Морската гимназия? Това е важно кръстовище предвид затварянето на предното такова на сп.Калин след потопа в Аспарухово. Затварянето му ще доведе до натоварване на новоизграденото кръгово кръстовище пред кметството, като 95% от трафика в Аспарухово ще минава през него. Общо мнение, след проведена анкета е, че кръстовището трябва да се запази, като се регулира със светофар, или се направи кръгово. Считаме, че има възможност за това въпреки, че проекта е приет.

В заданието към проекта е указано да се изградят "джобове" за автобусите на градския транспорт по всички спирки, но в проекта няма предвидени такива за спирки "Народни будители" и " Любен Каравелов" в посока Аспарухов мост.

На бул.Народни будители в участъка след кръговото по посока центъра на Аспарухово са предвидени бетонни разделители между платната с височина от 50 см. Тази височина е крайно недостатъчна, предвид натовареното движение в този участък, и предоставя възможност за бързо преминаване на недобросъвестни пешеходци към една от двете спирки. Това ще създава сериозни предпоставки за ПТП.

При затварянето на левият завой на кръстовището на бул. "Народни будители" и ул.Злетово е необходимо разрешаването на обратен завой на кръстовището пред Поликлиниката, с цел да не се натоварва кръговото в центъра на квартала. Това не е видно от проекта.

В проекта е предвидено затваряне на съществуващите подходи към гаражите на жилищни кооперации на ул. "Кирил и Методий" с номера 21, 25 и 35 като за това е предвидено използването на локалното платно. То е с ширина от 3 м., а там според заданието е предвидена велоалея. След срещата всички се обединиха около идеята, че подходите трябва да останат както са в момента.

След ремонта на ул. "Мара Тасева" и бул. "Първи май" се вижда острата необходимост от поставяне на светофар за ляв завой на кръстовището с ул. "Кирил и Методий" в посока кметството.

Пак след същия-ремонт по предходната точка се затвориха всички леви завои на изходите на ж.к. "Дружба". Необходимо е разрешаването на обратен завой на кръстовището с ул. "Кирил и Методий" и отварянето на още един изход към бул. "Народни будители" с цел разтоварване на особено опасния изход зад у-ще Христо Ботев.

Има сериозни притеснения относно отводняването и зимното почистване на кръговото кръстовище създадено на центъра на "Аспарухово". От опит знаем, че при всеки по-голям дъжд в тази част от улицата става река, а и дали широчината на платната ще е достатъчна за снегорините.

Жителите на улиците: "Белгород", "Ростов", "Орел" и "Курск", Стадион Корабостроител и фирмите в района изпитват затруднения по отношение на входно /изходните/ точки към този район защото излазът им към булеварда и квартала е само един /от ул. "Ростов" към ул. "Народни будители". Същият е доста тесен за преминаващите камиони и автобуси. В проекта не видяхме заложен втори такъв изход. Предвид разрастването на района и бъдещото му заселване с новодомци живущите считат, че сега е момента да се помисли и за тях като се отвори втори изход чрез продължаване на ул.Орел до магазин Била с излаз на бул. "Народни будители". 

Вярваме, че в най-бързи срокове ще се обсъдят необходимите промени по проекта за разрешаване на предложените проблеми.

Очакваме да бъдем информирани предварително за да участваме в обсъжданията и да се запознаем с взетите мерки."








Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 03.12.2018 г.
0
 
 
Убава работа ама циганска и ... бесепарска
Aнонимен
на 03.12.2018 г.
0
 
 
Цигани, какво искате?! БСП са им дали по 5 лева и не искат обновления, това е шашава работа
Aнонимен
на 03.12.2018 г.
0
 
 
Евала! Така трябва да се прави - да има промени, но в случая като има някакви идиоти които не искат няма да им се молим, я
Aнонимен
на 03.12.2018 г.
0
 
 
Ей хубава работа ама българска .... това са хубави промени бе, кой няма да ги иска?!
Aнонимен
на 03.12.2018 г.
0
 
 
Луда работа, умирам от смях, честно! Хахаха кой няма да иска хубави промени!! На БСП хората освен
Aнонимен
на 03.12.2018 г.
0
 
 
Това 100% с някакви лакеи на БСП, които са взели пари .... правете промени, те са за хубаво!
Aнонимен
на 03.12.2018 г.
0
 
 
Това ми звучи просто абсурдно. Кой идиот няма да иска да се направят промени за хубаво?!
Aнонимен
на 01.12.2018 г.
0
 
 
Циганска работа .... и те взимат пари от БСП, за да роптаят, че не искат промяна на инфраструктурата
Aнонимен
на 01.12.2018 г.
0
 
 
Тънете в мизерия и разхруха тогава комунистически чеда такива!
Aнонимен
на 01.12.2018 г.
0
 
 
Жалка и циганска история! Ти искаш да им направиш промени, за да им е хубаво, а те протестират. Тънете си в мизерия тогава
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Февруари 2019 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: