В "Аспарухово" събират подписка срещу грозно и ненужно окабеляване

Автор: Пламена Николова
Коментари (0)
15:04 / 28.02.2022
2242
В "Аспарухово" събират подписка срещу ненужното окабеляване и натоварване на уличните стълбове, съобщи за Varna24.bg Сали Сунай. Публикуваме информацията, изпратена до медията ни без редакторска намеса. 

"На 15.02.2021 г. подадохме сигнал срещу опасно окабеляване и увиснали кабели до Община Варна и ел. доставчиците.

От ЕРП - СЕВЕР извършиха проверка, но не бяха установили проблем. След инициатива на младежи, към сигнала от 28.02.2022 г. прикрепяме и подписка на граждани, живущи на тези адреси с множество увиснали кабели.

Това е проблем, започнал 2005 година, когато започнаха гражданите масово да си прекарват интернет. След прекарване на комуникационни кабели, при отказване от услугата, авария, смяна на адрес, подновяване на кабели старите кабели са оставяни на произвол. Поради тези обстоятелства сме стигнали до там, че кабели могат да скъсат електрическите кабели на ел. доставчиците. Това създава опасност за всички живущи на тези места и техните имущества, като автомобили и тераси.

Имаме информация, че има предвиден проект за подземно прекарване на комуникационните мрежи, но това докато се случи от Инициатовния комитет искаме прмахване на ненужното окабеляване по посочените улици незабавно.

При нужда ще бъдат събрани 300 подписа и граждански протест. Обсъжда се отказ от интернет услуги на част от граждани и подаване на още сигнали към общината за извършване на проверки. Освен опасност, кабелите загрозяват и средата. Решението не е сложно, то е въпрос на организация и вземане на мерки. Очакваме решение и действия от страната на Община Варна и интернет доставчиците".

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Кметът: Обявяваме война на боклука във Варна. Ще се налагат санкц...
Бойко Борисов от Варна: Изобщо не се глася за премиер
Гражданин сравни градския транспорт в Пловдив и Варна
Вижте положението след големия пожар на бившата Циркова площадка ...
Голям пожар във Варна! 
Чужди медии хвалят родни курорти по морето: 600 до 700 евро за се...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).