В "Камчия“ започва VІ Международен фестивал "Магията на куклите“

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
16:03 / 16.08.2017
1398
От 17 до 20 август в Санаторно-оздравителния комплекс "Камчия" ще се проведе шестото издание на Международния фестивал "Магията на куклите". 

Тази година темата е посветена на куклите като разказвачи на приказки и приказни герои. Официалното откриване на събитието, чиито организатори са СОК "Камчия" и Арт-къща "Куклите", е на 17 август, четвъртък в 11,00 ч. в Детския център "Хамбарите". Специален гост и тази година ще бъде Маргарита Попова - вицепрезидент на България в периода от 2012 до 2017 г. и настоящ зам.-председател и главен секретар на Българската стопанска камара.

По време на откриването децата ще участват в майсторски клас, а след това в киноконцертната зала "Радуга" Държавният кукуклен театър от Варна ще представи постановката "Веселите готвачи".

По традиция "Камчия" ще събере участници на различна възраст и от различни страни, които в продължение на четири дни ще изработват характерните кукли от дървени лъжици, конци и стъкло. Тази година героите, които ще се родят от ръцете на децата ще бъдат вдъхновени от красотата на вечните приказни героини Пепеляшка, Снежанка, Рапунцел, Пипи Дългото чорапче, Маша, Альонушка, Василиса Прекрасная. Участницте ще се включат в конкурса на тема "Героят в моята приказка е добър вълшебник". Те ще изработят и композиция, вдъхновена от "Цветята на малката ида" и "Малечка-Палечка" на Андерсен. Програмата включва и презентация на автора на детски книжки - Лора Стаматис. Предвидена е изложба и арт-ателие "Куклите на Ваня". Жени Костадинова - основател и управител на Арт-къща "Куклите", журналист, писател и поет, ще разкаже на участниците за историята и видовете кукли.

В петък, събота и неделя мастър класовете за изработване на кукли започват от 17,00 ч. и са със вход свободен за всички малки и големи желаещи да участват. За детски групи е необходимо предварително записване на тел. 0893 440 144.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...
Слънце и температури до 17 градуса за Варна днес
Варненки "гадаят" през социалните мрежи срещу 230 евро на сеанс
Кметът Коцев почете 109-ата годишнина от Арменския геноцид


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).