В МБАЛ "Майчин дом-Варна" спасиха родилка с близнаци след рядко животозастрашаващо усложнение

Автор: Пламена Николова
Коментари (0)
17:00 / 24.02.2022
23716
В МБАЛ “ Майчин дом-Варна“ успешно се пребориха с едно от най-тежките и животозастрашаващи усложнения на бременността, научи Varna24.bg.

Ето какво съобщиха във фейсбук от здравното заведение:

"Бременна жена с близнаци, момче и момиче, без никакви предшестващи заболявания, постъпва в болницата с оплаквания от повишено кръвно налягане през последните няколко дни. Високото кръвно е овладяно и се престъпва към планирано цезарово сечение.

Въпреки доброто общо състояние на жената, но поради отклоненията в изследванията, екипът следи активно пациентката след операцията и навреме разпознават един от много редките синдроми- HELLP, характеризиращ се с полиорганна недостатъчност и гърчове.

Допълнително направените изследвания доказват опасенията на лекуващия лекар и потвърждават диагнозата .Това състояние се дължи на плацентарните хормони и се развива в тази тежка форма само у много малко бременни, като по-често засяга жени с близнаци. То е толкова рядко, че някои лекари не се срещат с него през цялата си кариера.

Ранното разпознаване, още преди поява на гърчовете позволи на екипа да назначи своевременна и адекватна терапия. Интензивното лечение и комплексни мероприятия на акушери и анестезиолози помогнаха на жената да се възстанови бързо, да бъде с децата си, да кърми и да се чувства добре, въпреки сериозните усложнения.

Младата майка е изписана на 7-мия ден в добро общо състояние, без последствия за здравето й, щастлива с новите членове на семейството си.

Доктор Цонев и екипът на МБАЛ "Майчин дом-Варна“ благодари на Красимира за доверието и усмивката, която не я напусна през целият й престой. Желаем на прекрасното й семейство здраве и безброй щастливи моменти", гласи коментарът.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Добра новина от Варна: Строят се нови кораби
Голям проект във Варна продължава да предизвиква масово недоволст...
Днес за последно варненци ще са на аванта
Ето какво ще бъде времето във Варна днес
Изложба на картини с пъстро настроение и иновативни скулптури оча...
ПП "Български Възход" Варна входира листата си за предстоящите из...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).