Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
В МБАЛ "Света Анна“ оперират безкръвно лакти, китки и глезени
Автор: Екип Varna24.bg 13:51 / 06.12.2017Коментари (0)2850
©
Клиниката по ортопедия и травматология на университетската МБАЛ "Света Анна - Варна" вече е сред най-модерно оборудваните за артроскопско лечение звена в страната.

Днес ректорът на Медицински университет "Проф. Параскев Стоянов" проф. д-р Красимир Иванов и началникът на катедрата по ортопедия и травматология в МУ - доц. д-р Димитър Райков представиха най-новото закупено оборудване за безкръвни операции на стави.

Допълнителният инструментариум към дареното преди година от Медицински университет "Проф. д-р Параскев Стоянов" - Варна високотехнологично артроскопско оборудване е пореден етап от програмата ни за повишаване качеството на обучение на студенти, специализанти и докторанти и в унисон с политиката на МУ - Варна за инвестиции във високотехнологично здравеопазване в морската столица, каза ректорът на висшето училище проф. д-р Красимир Иванов.

Професорът не скри, че университетът има амбиции да осигури за своите възпитаници и модерни симулатори, в които в рамките на обучението си те да проиграват всякакви ситуации, свързани с практическата им дейност като лекари в реална среда.
Новата конфигурация е последно поколение и Варна е сред малкото български градове, разполагащи с такъв клас оборудване, обясни доц. д-р Димитър Райков.


Допълнителният инструментариум, предоставен на специализираната клиника в МБАЛ "Света Анна - Варна", която е и база за обучение на студенти, ще дава възможност за артроскопия на малките стави - глезенна, лакътна и гривнена, обясни още доц. Райков.

Това ще даде много нови възможности за безкръвно лечение на пациентите на клиниката и ще облекчи значително работата на хирурзите, уточни специалистът. Част от новата конфигурация е и артроскопска помпа, която ще оптимизира работата в операционната зала и ще даде по-голяма бързина и точност на хирургическите интервенции.

Занятията на студентите, които преминават през обучение в университетската база в болница "Св. Анна - Варна", ще се провеждат в обновените със средства на здравното заведение и оборудвани със съдействието на МУ - Варна две нови зали. Новият инструментариум е на стойност 70 000 лв., уточниха от МУ - Варна. Година след първия етап от университетската инвестицията в артроскопска апаратура за МБАЛ "Света Анна", в Клиниката с нея успешно са оперирани 191 болни.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Кабинетът "Денков - Габриел"
Реформи в БДЖ
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
49-ото Народно събрание
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре (413) 14%
Добре, но можеше и по-добре (387) 13%
Не се справи (568) 19%
Пълна трагедия (1596) 54%

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: