В МУ-Варна тръгна европроект за 650 000 лв. в подкрепа на докторантите

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
09:28 / 17.05.2012
576
Медицинският университет "Проф. д-р Параскев Стоянов" - Варна, спечели проект "Подкрепа за развитието на докторанти, постдокторанти, специализанти и млади учени" на стойност 654 041 лева, съобщи на пресконференция Тодорка Костадинова, зам.-ректор на висшето училище. Безвъзмездното финансиране е по линия на оперативната програма "Развитие на човешките ресурси." Целта на проекта, който ще се реализира в продължение на 2 г., е да се подпомогне "Училището за докторанти" в МУ - Варна, в структурно, технологично и организационно отношение. Във връзка с това ще бъдат осигурени офис техника и специализиран софтуер, научна литература, специализирани речници, атласи. Ще бъдат разкрити 2 учебни зали с 6 технически оборудвани работни места. Ще бъде издадено и помагало в 250 екземпляра.

В рамките на проекта ще бъдат подпомогнати 50 докторанти в МУ в процеса на придобиване на научна степен "доктор" по ендокринология, биохимия, биоорганична химия, гастроентерология, дерматология и венерология, физиотерапия, педиатрия, психиатрия, офталмология, обща медицина, неврохирургия, медицинска радиология и рентгенология и др.

Ръководител на проекта е ректорът проф. д-р Красимир Иванов. Реализацията му ще повиши мотивацията на младите хора и ще разшири възможностите за редовни, задочни и свободни докторантури, каза още Костадинова. В момента докторантите в МУ - Варна, са около 80.

Източник: в. "Черно море"


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Близки кадри на катастрофата, при която шофьор на Мерцедес се заб...
Фирмата, преасфалтирала пътя след катастрофата с НСО и Петков, не...
Няма край! Тежка катастрофа във Варна, автомобил се заби в спирка...
Снимки от катастрофата на пътя Варна-Добрич: Било е страшно!
Обявиха опасност за обилни валежи в осем области за утре
Състоянието на жената от катастрофата с НСО и Кирил Петков се под...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).