В Морското училище ще се състои тържествен ритуал за завършване на учебната година

Автор: Георги Кирилов
Коментари (0)
11:26 / 20.06.2019
1889
Бивши и настоящи студенти от
ВВУ "Никола Йонков Вапцаров":
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
Утре от 10.00 ч. във ВВМУ "Н. Й. Вапцаров" ще се състои тържествен ритуал за завършване на учебната година, повишаване в първо старшинско звание и връчване на свидетелствата за професионална квалификация на кадетите от "Випуск 2019" на Професионалния старшински колеж към ВВМУ "Н. Й. Вапцаров". В ритуала ще участват кадети приети в редовна форма на обучение за учебната 2018/2019 г. и кадети приети в задочна форма на обучение за 2017/2019 учебни години.

За учебната 2018/2019 г. в Професионалния старшински колеж бяха приети общо 54 военнослужещи, 14 от тях редовна и 40 задочна форма на обучение по специализации "Експлоатация и ремонт на корабни радио, радиотехнически и комуникационни устройства" и "Експлоатация и поддръжка на корабни енергетични уредби", "Морско корабоводене“ и "Морски оръжия“.

Курсът на обучение завърши с успешното полагане на държавните изпити. Първенец на "Випуск 2019" и първенци по различните специализации са кадетите:

- кадет Юлия Иванчева Банкова от в.ф. 28580 Варна – първенец на "Випуск 2019“ и първенец на специализация "Морско корабоводене";

- кадет Елка Кирова Тодорова от в.ф. 26800 Варна - първенец на специализация "Експлоатация и поддръжка на корабни радио, радиотехнически и комуникационни устройства";

- кадет Владимир Кирилов Николов от в.ф. 28580 Варна - първенец на специализация "Морски оръжия";

- кадет Теодора Николова Минкова от в.ф. 36940 Варна - първенец на специализация "Експлоатация и поддръжка на корабни енергетични уредби".

На обучаемите ще се издаде Свидетелство за професионална квалификация. На завършилите редовна форма на обучението ще се присвои първо старшинско звание, а след това те ще бъдат назначени на длъжности във военните формирования от състава на ВМС.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Варна вече е с по-малко население от Пловдив
Коцев след срещата с ВиК - Варна и най-големите пътни строители: ...
Новата чешма на "Дом Младост" е почти готова, вижте я
Пожар в апартамент във Варна! Причината наистина е изненадваща
С бавни темпове: Ремонтът на този емблематичен за Варна хотел про...
Хубавото време се разваля, дъжд и гръмотевични бури очаква Варна


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).