Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
В "Приморски" се отчетоха за свършеното през изминалата година
Автор: Екип Varna24.bg 17:17 / 09.04.2014Коментари (0)589
В район "Приморски" представиха отчет за свършеното през изминалата 2013-а.

2013-а беше поредната динамична, но и трудна година по отношение на решаването на проблемите и развитието на Район "Приморски".

Най-често отправяните сигнали и въпроси към администрацията бяха свързани с инфраструктурата и околната среда; незаконното строителство; сметопочистването и сметоизвозването; междусъседските отношения по смисъла на Закона за етажната собственост и поземлената реформа.

Постоянната връзка с гражданите и анализът на поставените от тях проблеми способстваха през 2013 г. да бъдат почувствани и позитивни промени в Район "Приморски":

На първо място подобряване на инфраструктурата като цяло. Сред по - значимите обекти се открояват: Започнатата цялостна реконструкция на ул. "Брегалница"; Общо рехабилитираните асфалтови настилки на територията на района бяха 18 000 кв.м. на стойност 1 000 000 лева; Започна изграждането на тласкател "Акациите"; Приключи дълбоководното заустване на пречистените води в курорта "Златни пясъци"; Започна експлоатацията на Гробищен парк "Север - 2" в кв. "Виница"; Освежена беше хоризонталната маркировка пред всички учебни и детски заведения в района;

На второ място и през 2013 година продължиха усилията за подобряване на качеството на административното обслужване на гражданите: По направление Гражданско състояние за 12 - те месеца на миналата година са издадени 8149 документа; 6758 са различните видове удостоверения от служба ЕСГРАОН; Издадените разрешения за търговска дейност на територията на Район "Приморски" са 935; 240 граждани се ползват от услугите на Социалната трапезария, а други 3144 ползват безплатни карти за пътуване в градския транспорт; 20 са картотекираните в Направление "Жилищно настаняване", а новонастанените семейства в общински жилища - 6;

На трето място системната грижа за почистването и поддържането на зелените площи, осветлението, местата за обществен достъп ... спомогна за постигането на една по - добра среда за живеене в Район "Приморски":

Благоустрояване на стойност 400 000 лева на междублоковото пространство в карето ул. "Цар Асен" - ул. "Драва Чех" - ул. "Драва Соболч" - бул. "Генерал Колев", както и значителното увеличаване на паркоместата в тази част на района; 227 100 лева струваше основният ремонт на 11 детски площадки; 4 подлеза бяха обновени и монтирани 66 повдигнати пешеходни пътеки; По отношение на уличното осветление, през 2013 г. бяха извършени дейности на 18 обекта на обща стойност 111 666 лева; В пролетното почистване през изминалата година се включиха 1020 човека и се извозиха 766,5 куб. м смесени отпадъци от градската част и вилните зони прилежащи към района; През пролетно - летния сезон регулярно тревните площи се обработваха срещу кърлежи, а през есента общинските канални шахти срещу мишки и плъхове...

На четвърто място, за да бъде постигната по - голяма ефективност при осъществяване дейността на районната администрация и по - добро взаимодействие с гражданите беше обърнато специално внимание на контролната дейност, превантивна и последваща.През отчетния период са обработени 965 сигнали, жалби и писма от Община Варна, РДНСК и други институции, 161 заявления за узаконяване, и други 117 заявления за откриване на строителна линия. През 2013 г. служителите от Дирекция "Обществен ред и контрол" са извършили 355 проверки, съставили са 109 констативни протокола и 73 акта... Тази интензивност в работата на цитираната по-горе дирекция се предопределя от специфичната характеристика на Район "Приморски", който е не само най-големия във Варна по територия, но и с подчертан интерес на жителите му към новото строителство и благоустрояването.

Важни акценти са и мероприятията, свързани с контрола на търговската дейност, както и екологичния контрол. Близо 1800 са издадените документи, които регулират търговската дейност на територията на района в това число констативни актове, преписки до правния отдел на Община Варна, актове за административни нарушения, писма - покани за доброволно плащане ... В резултат на тази дейност и усилията в Направление "Контрол на бюджетните приходи" събраните приходи по Бюджет 2013 г. на Район "Приморски" са 1 960 000 лева, което е 104,4% събираемост.

И през 2014 г. ще продължат усилията на ръководството на Район "Приморски" за подобряване качеството на административните услуги, а с това и повишаване на доверието на гражданите и бизнеса. Неотменна остава и задачата за подобряване на цялостната инфраструктура и постигане на по - добра среда за живеене на територията на района.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Лято 2024
Парламентарни избори 2024
Гергьовден 2024 г.
49-ото Народно събрание
Великден 2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: