В "Приморски" се отчетоха за свършеното през изминалата година

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
17:17 / 09.04.2014
595
В район "Приморски" представиха отчет за свършеното през изминалата 2013-а.

2013-а беше поредната динамична, но и трудна година по отношение на решаването на проблемите и развитието на Район "Приморски".

Най-често отправяните сигнали и въпроси към администрацията бяха свързани с инфраструктурата и околната среда; незаконното строителство; сметопочистването и сметоизвозването; междусъседските отношения по смисъла на Закона за етажната собственост и поземлената реформа.

Постоянната връзка с гражданите и анализът на поставените от тях проблеми способстваха през 2013 г. да бъдат почувствани и позитивни промени в Район "Приморски":

На първо място подобряване на инфраструктурата като цяло. Сред по - значимите обекти се открояват: Започнатата цялостна реконструкция на ул. "Брегалница"; Общо рехабилитираните асфалтови настилки на територията на района бяха 18 000 кв.м. на стойност 1 000 000 лева; Започна изграждането на тласкател "Акациите"; Приключи дълбоководното заустване на пречистените води в курорта "Златни пясъци"; Започна експлоатацията на Гробищен парк "Север - 2" в кв. "Виница"; Освежена беше хоризонталната маркировка пред всички учебни и детски заведения в района;

На второ място и през 2013 година продължиха усилията за подобряване на качеството на административното обслужване на гражданите: По направление Гражданско състояние за 12 - те месеца на миналата година са издадени 8149 документа; 6758 са различните видове удостоверения от служба ЕСГРАОН; Издадените разрешения за търговска дейност на територията на Район "Приморски" са 935; 240 граждани се ползват от услугите на Социалната трапезария, а други 3144 ползват безплатни карти за пътуване в градския транспорт; 20 са картотекираните в Направление "Жилищно настаняване", а новонастанените семейства в общински жилища - 6;

На трето място системната грижа за почистването и поддържането на зелените площи, осветлението, местата за обществен достъп ... спомогна за постигането на една по - добра среда за живеене в Район "Приморски":

Благоустрояване на стойност 400 000 лева на междублоковото пространство в карето ул. "Цар Асен" - ул. "Драва Чех" - ул. "Драва Соболч" - бул. "Генерал Колев", както и значителното увеличаване на паркоместата в тази част на района; 227 100 лева струваше основният ремонт на 11 детски площадки; 4 подлеза бяха обновени и монтирани 66 повдигнати пешеходни пътеки; По отношение на уличното осветление, през 2013 г. бяха извършени дейности на 18 обекта на обща стойност 111 666 лева; В пролетното почистване през изминалата година се включиха 1020 човека и се извозиха 766,5 куб. м смесени отпадъци от градската част и вилните зони прилежащи към района; През пролетно - летния сезон регулярно тревните площи се обработваха срещу кърлежи, а през есента общинските канални шахти срещу мишки и плъхове...

На четвърто място, за да бъде постигната по - голяма ефективност при осъществяване дейността на районната администрация и по - добро взаимодействие с гражданите беше обърнато специално внимание на контролната дейност, превантивна и последваща.През отчетния период са обработени 965 сигнали, жалби и писма от Община Варна, РДНСК и други институции, 161 заявления за узаконяване, и други 117 заявления за откриване на строителна линия. През 2013 г. служителите от Дирекция "Обществен ред и контрол" са извършили 355 проверки, съставили са 109 констативни протокола и 73 акта... Тази интензивност в работата на цитираната по-горе дирекция се предопределя от специфичната характеристика на Район "Приморски", който е не само най-големия във Варна по територия, но и с подчертан интерес на жителите му към новото строителство и благоустрояването.

Важни акценти са и мероприятията, свързани с контрола на търговската дейност, както и екологичния контрол. Близо 1800 са издадените документи, които регулират търговската дейност на територията на района в това число констативни актове, преписки до правния отдел на Община Варна, актове за административни нарушения, писма - покани за доброволно плащане ... В резултат на тази дейност и усилията в Направление "Контрол на бюджетните приходи" събраните приходи по Бюджет 2013 г. на Район "Приморски" са 1 960 000 лева, което е 104,4% събираемост.

И през 2014 г. ще продължат усилията на ръководството на Район "Приморски" за подобряване качеството на административните услуги, а с това и повишаване на доверието на гражданите и бизнеса. Неотменна остава и задачата за подобряване на цялостната инфраструктура и постигане на по - добра среда за живеене на територията на района.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Важна заповед от кмета на Варна! Който я наруши - може да отнесе ...
Експерт от Варна: Язовир Елешница е в опасност, трябват спешни ме...
Близо 100 деца от цяла България бяха отличени в конкурса "Детско ...
За първи път: Пуснаха автобусни курсове тип "шатъл" във Варна
Община Варна се самосезира по сигнали на граждани за косенето на ...
Руши се район, който туристите много обичат да снимат във Варна


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).