В "Приморски" се поклониха пред руски герои

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
15:46 / 01.03.2019
2239
По установена от години традиция, в навечерието на Националния празник, пред Паметния знак на кръстовището на ул. "Царевец" и ул. "Разлог“, представители на администрацията на район "Приморски“ отдават почит и поднасят цветя в знак на благодарност пред руските войни, предвождани от Иван Дибич – Забалкански, участвали в сраженията през 1828 г. край Варна.

Тази година към тях се присъединиха и група ученици от горните класове на Средно училище "Найден Геров“, водени от преподавателката по история Красимира Божкова.         

Кратко слово припомни на участващите във възпоменателното тържество саможертвата на знайните и незнайни войни за свободата на България и по-конкретно събитията от 1828 година в близост и на територията на днешна Варна.

Едноминутното мълчание и поднесените цветя бяха не само знак на признателност, но и на съхранена памет.

Нека и на 3 март, когато ще отбележим нашия национален празник, си спомним и се помолим за всички, наши и чужди, знайни и незнайни войни, дали живота си за Освобождението на Отечеството ни България, зоват от "Приморски".

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Съдия Славов пред варненски ученици: Образованието дава допълните...
Варненци се наредиха за върбови клонки в най-старата църква в мор...
Катастрофа в центъра на Варна
Изненада: Вижте тези данни за цените на имотите във Варна!
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).