VІІ СОУ спечели първата еконадпревара "Клуб на знаещите"

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
12:27 / 01.10.2009
1217
Деветокласници от VІІ СОУ "Найден Геров" във Варна бяха избрани да заминат на зелен лагер на хижа "Мечит" в Рила с Туристическо дружество "Родни Балкани". Учениците получиха тази възможност като награда за отличното си представяне в състезанието "Клуб на знаещите - кога, къде, как да сигнализирам при екологичен проблем". Надпреварата се проведе на 30 септември в кафе-театъра на Фестивалния и конгресен център. В нея участваха отбори от три варненски училища - СОУ "Пейо Яворов", ОУ "Захари Стоянов" и СОУ "Найден Геров". Училищата са партньори по проекта "Клуб на знаещите - кога, къде и как да сигнализирам при екологичен проблем", реализиран от Обществения център за околна среда и устойчиво развитие (ОЦОСУР).

Редом със знанията си за това каква е причината за изчезването на много видове, учениците дадоха и оригинални отговори на чисто практически въпроси от вида на: "Какво биха предприели, ако голяма част от кранчетата в тоалетните и умивалниците на вашето училище, капят?".

Експертно жури от представители на отдел "Екологичен контрол" в Община Варна, Регионалната инспекция по околна среда и води, Басейнова дирекция за Черноморския региона и Програма достъп до информация, оценяваха представянето участниците. Освен отборния победител журито излъчи и безспорен индивидуален фаворит - седмокласникът от ОУ "Захари Стоянов" - Евгени Иванов.

Първата еконадпревара "Клуб на знаещите - кога, къде, как да сигнализирам при екологичен проблем" във Варна стана факт благодарение на финансовата подкрепа на Община Варна, дирекция "Младежки дейности и спорт".


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Внимание! Голям клон падна и затвори важен булевард във Варна
Ето кога пускат фонтаните във Варна
Кметът на Варна кани партии и коалиции. Вижте защо
Зам.-кмет на Варна разреши затлачен от години казус
Няма да повярвате какво открадна жена от Варненско
Великденско яйце радва варненци в Морската градина


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).