Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
В ареста остават баща и син, обвинени в държане и разпространение на различни по вид наркотични вещества и в притежаване на прекурсор
Автор: Екип Varna24.bg 17:18 / 20.07.2021Коментари (0)1775
©
Варненският апелативен съд потвърди определения на Окръжен съд – Варна, с които на 10 юли е била взета мярка за неотклонение "задържане под стража“ на двама мъже, обвинени в държане и разпространение на множество различни по вид високорискови наркотични вещества, съобщиха от пресслужбата на институцията. Хамди Ю. и Ибрахим А. – баща и син – са привлечени към наказателна отговорност с още две лица, за това, че между 7 юни и 8 юли тази година в Дъбравино и Детелина в съучастие и при продължавано престъпление са държали с цел разпространение следните наркотици: 4606.34г марихуана, 183,82г метаамфетамин, 1724,77г амфетаминови производни, 110,6г  хероин, 632,57 г екстази, 832,62 гр морфин, 823,27 г хероин, деацитлморфин - 79,07г. Повдигнато им е и обвинение за държане на прекурсор - 432,57г  лизергинова киселина. С част от веществата била осъществена сделка със служители под прикритие.

Според защитниците на Ибрахим, никой от разпитаните множество свидетели не твърди, че е купувал наркотици от него. Единственото уличаващо са показанията на двамата агенти под прикритие. От тази гледна точка е несъстоятелна тезата, че той би въздействал на свидетели.

Апелативният прокурор счита, че са събрани изобилни доказателства в подкрепа на обоснованото подозрение за авторството на деянията. Обвиняемият е многократно осъждан, включително за подобно престъпление. Високата му обществена опасност и съдебното минало потвърждават реалната опасност от укриване и извършване на бъдещи престъпления.

Съставът на Апелативния съд взе предвид, че повдигнатите обвинения са за две тежки по смисъла на закона престъпления – държане с цел разпространение и разпространение на наркотици, както и държане на прекурсори. Втората инстанция не откри доказателства, които да опровергават извода за съпричастност на обвиняемия. Рискът той да извърши престъпление се извежда от начина на извършване на престъпната дейност, на одобряването на клиентите, на предаването на наркотичните вещества и заплащането им, на съхраняването на опиатите на разнообразни места. Осигурени са били охрана и "чисти коридори“ за придвижването на обвиняемите и техните клиенти. Повдигнатите обвинения, естеството на престъпната деятелност и данните за предходната съдимост на Ибрахим А. водят до извода, че е реална опасността той да наруши закона. Това налага мярката му за неотклонение да остане "задържане под стража“, мотивира се Апелативният съд.

Във второто съдебно заседание – с обвиняем 57-годишният Хамди Ю., защитниците настояха, че той може да има отношение само към намерените в негов имот наркотици, но не и към останалите количества, нито към разпространението. Бащата не е имал криминални прояви и не е осъждан.

Апелативната прокуратура изтъкна огромното количество открити в дома му хероин, кокаин и морфин. Ролята на Хамди е била да прикрива престъпната дейност на сина си и останалите обвиняеми. Макар да не е осъждан, както останалите граждани на Република България, той е длъжен да спазва законите на страната.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Бюджет 2024
Интегриран градски транспорт на Варна
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: