V летни университетски игри се провеждат в Камчия

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
09:49 / 25.08.2016
955
Санаторно-оздравителният комплекс "Камчия" посреща огъня на V Летни университетски игри, Камчия, 2016, който беше запален на тържествена церемония в Амфитеатъра на комплекса снощи. 

В следващите пет дни 300 студенти от най-авторитетните български университети ще си дадат среща и ще покажат висок спортен дух и честна игра, като най-добрите от тях ще бъдат отличени с купи и медали. Студентите ще се състезават в общо седем вида спорт: плажен футбол, плажен волейбол, плажен тенис, баскетбол 3x3, щафета, плуване и тенис на маса. Организатор на престижното спортно събитие е многоспортовата университетска асоциация АУС "Академик", в партньорство със СОК "Камчия", Министерството на младежта и спорта, Министерството на образованието, Международната европейска спортна федерация и Асикс.

Специални гости на церемонията по откриването бяха Станака Шопова - изпълнителен директор на СОК "Камчия", Асен Марков - зам.-министър на младежта и спорта, проф. Вили Лилков - народен представител, Александър Иванов - председател на Националния младежки форум, доц. д-р Златко Джуров - председател на многоспортовата университетска асоциация АУС "Академик" и организатор на игрите, ръководители на академични и учебни заведения.
"Камчия" посреща престижното спортно събитие за четвърта поредна година. "Заедно сме, защото имаме общи цели - образование, култура, отдих, спорт и здраве", каза в приветствието си управителят на Спортен комплекс "Камчия" Тодор Тодоров. "Нека тези игри да ви донесат щастие от спорта, щастие от това да сме заедно", привества студентите зам.-министър Марков.

По време на красивата церемония състезателите, съдиите и треньорите дадоха клетва за спортсменска и честна игра. Огънят на игрите бе донесен в "Камчия" от студентите и запален от Станка Шопова, Асен Марков и Вили Лилков. Олимпийският символ ще гори в следващите дни пред националния флаг и знамето на Асоциацията за университетски спорт "Академик".

Днес започват груповите фази по плажен футбол, плажен волейбол и плажен тенис. В петък ще се проведе кръгла маса по въпросите на университетския спорт. В събота и неделя ще се играят полуфинали и финали, а също и очакваната от всички плажна щафета.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Важна заповед от кмета на Варна! Който я наруши - може да отнесе ...
Експерт от Варна: Язовир Елешница е в опасност, трябват спешни ме...
Близо 100 деца от цяла България бяха отличени в конкурса "Детско ...
За първи път: Пуснаха автобусни курсове тип "шатъл" във Варна
Община Варна се самосезира по сигнали на граждани за косенето на ...
Руши се район, който туристите много обичат да снимат във Варна


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).