В неделя откриват нова площадка за ролери

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
14:06 / 07.08.2009
1228
Новоизградената от община Варна пързалка за ролери е единствената в Европа на открито със специализирана настилка и олимпийски размери 60 х 30. Подобна пързалка, но с двойно по-малък размер, жъне голям успех в Барселона. Спортни комплекси с такава настилка има още в Япония, Австралия и САЩ. Любопитното е, че четири са изградени в сухопътни бази на американската армия, където инлайн хокеят е доста популярен.

Разработването на технологията, по която се прави настилката, е отнело на фирмата 2 години и половина. Материалът може да се разтяга и свива в зависимост от температурата и атмосферните условия, има и високо технологична UV защита. Настилката е лицензирана от Международната федерация по хокей на лед /IIHF/ за световни първенства и официални мачове, както и от алтернативната федерация FIRS, представляваща кънкьори с ролери, скейтъри и сноубордисти. Американската атлетическа асоциация /AAA/ също дава добри препоръки.

Настилката ICE COURT може да се използва за всички колективни спортове - волейбол, баскетбол, хандбал, мини футбол, бадминтон и др. Сцеплението на повърхността позволява пързаляне, максимално доближаващо се до леденото, което прави тази настилка идеална за каране на ролери. Тя притежава международни сертификати за качество, включително и ISO 9001.

Мантинелата към настилката е произведена от финландската фирма VEPE, която е със 60-годишен опит в построяването на ледени пързалки и спортни съоръжения.

Германецът Екхарт Шиндлер - председател на Комисията по Инлайн хокей в Международната федерация по хокей на лед остана възхитен от изградения спортен комплекс във Варна по време на посещението си в България в края на юли и обеща безрезервна подкрепа за развитието на спорта в нашия град.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Неприятна изненада по Черноморието утре
Пътуването с автобус у нас - удобно само за хора с ръст под 170 с...
Хотелиер на морето: За Великден пакетите са дву- и тридневни, стр...
Изненада за варненци и гостите на града
Вижте какъв огромен хотел скоро ще бъде готов във Варна. Точно до...
Прекрасна новина за всички варненци!


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).