В петък решават какви мерки ще бъдат наложени във Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (6)
15:59 / 16.03.2021
8553
В петък се решава ще има ли затягане на противоепидамичните мерки във Варна, предаде репортер на Varna24.bg. Това съобщиха преди минути от Медицинския щаб. 

"Днес заседава Медицинския, а не Кризисния щаб към Областна управа във Варна. Има сериозен наплив в болниците, зачестява приема на пациенти, не е по-различно от положението в цялата страна. Бяха обсъдени предимно организационни въпроси, така че да няма струпване пред болничните заведения. Има много пациенти, които са с положителен антигенен тест, но нямат ПСР тест, който е задължителен при прием в болницата. Онтигениия също се отчита, но по клинична пътека трябва да е ПСР, зада може да бъде отчетено лечение за коронавирус. 

96 са свободните легла към момента, отделно има 6 свободни легла в интензивни отделения. Това сочи справка  от 9 часа сутринта. Пред вчерашния ден са приети над 300 пациенти с ковид във варненските болници. Нуждата от разкриването на нови интензивни легла е осезаема. Ще направим предложение до НОЩ да бъдатразкрити до 30% легла за пациенти с коронавирус, въпреки, че сме наясно, че има и други болни. Стараем се да не се връща пациент, който се нуждае от болнично лечение. 

Болни деца има както в детските градини на Варна и областта, така и сред учениците до 4 клас и в по-горен курс. В тази връзка в лечебните заведения в областта има разкрити и детски легла за лечение на коронавирус. Ще проследим как се движи заболеваемостта и в петък ще вземем решение дали да има драстично затягане на мерките и във Варна", коментира днес областният управител Стоян Пасев. 

Стана ясно, че е пристигнала нова партида ваксини на Пфайзер, 195 флакона по 6 дози, но тя е предимно за втората ваксинация. Във всички имунизационни пунктове в момента тече втората част от имунизирането, обясни началникът на РЗИ-Варна д-р Дочка Михайлова. 

Тя уточни, че има ваксини на "Астра Зенека", но към момента тя е блокирана. 

Д-р Михайлова допълни, че родителите са на двата полюса. Докато едните категорично искат да бъдат затворени всички училища и децата им да минат в дистанционна форма на обучение, други настояват за присъствено обучение на всички ученици. 

Гледайте видеото за повече информация!


Виж коментарите (6)

Още по темата (14907):
22.04.2024 Без починали от коронавирус за последното денонощие
09.04.2024 Лекар: Една майка да откаже имунизация – това значи 4000 деца с възможност да се разболеят от коклюш
09.04.2024 Доц. Атанас Мангъров: Тези ваксини трябва да бъдат правени безусловно
08.04.2024 Проф. Ива Христова: Заболеваемостта от коклюш се повишава стремително
08.04.2024 Оправдаха Костадин Костадинов за заблуждаващо твърдение през пандемията
08.04.2024 Д-р Бацелова за коклюша: Това заболяване може да продължи седмици наред и крие рискове
Още новини от Новини от Варна:
Съдия Славов пред варненски ученици: Образованието дава допълните...
Варненци се наредиха за върбови клонки в най-старата църква в мор...
Катастрофа в центъра на Варна
Изненада: Вижте тези данни за цените на имотите във Варна!
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).