Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
В програмата на Портних за "Приморски": Нови детски градини, озеленяване, "синя зона" и нов облик на "Виница"
Автор: Екип Varna24.bg 09:45 / 21.10.2019Коментари (5)6157
Три нови детски градини, нови сгради на училища, спортни и детски площадки, озеленяване и благоустрояване на кварталите - това  предвижда програмата за управление на досегашния кмет и кандидат за нов мандат Иван Портних за най-големия район на Варна – "Приморски". В нея са разписани ясни и конкретни задачи, с осигурено финансиране и визия за надграждане.

За децата в района

Вече е готов проектът за нова сграда в двора на детска градина "Дружба“, която ще бъде с четири групи и 120 места. Нов корпус предстои да бъде изграден към детска градина "Мечо Пух“  - с две групи за 60 деца. Основен ремонт ще бъде извършен и в бившия дом "Другарче“, който ще бъде превърнат в прекрасна детска градина за още 120 малчугани.

Управленската програма на ГЕРБ за района предвижда изграждане на нови пристройки на училища, с цел въвеждане на едносменен режим на обучение. Проектирана е пристройка на ОУ "Васил Друмев“, а сградата на бившето Оздравително училище ще бъде обновена и в нея ще бъдат открити подготвителни групи и помещения за начален курс на обучение. На територията на района предстои да отвори врати държавно училище по компютърно моделиране и компютърни системи, разположено в кампуса на Техническия университет, с който Община Варна работи активно. 

Нова спортна инфраструктура

Два нови спортни комплекса се изграждат на територията на "Приморски" - във "Виница" и на мястото на занемарения и неподдържан с години стадион на ул. "Студентска“. Той е разположен на площ от 17 дка. Проектът предвижда площадки за футбол, баскетбол, многофункционална спортна площадка за волейбол и тенис на корт, фитнес, тенис на маса и кът за игра на децата, пътека за бягане и каране на ролери. Предвидени са и зона за отдих, алейна мрежа, осветление, озеленяване, както и паркинг с 46 места. 

Във "Виница" пък спортният комплекс на площ от 6 дка, чието изграждане вече започна, ще разполага с детска площадка, кът за отдих, игрища за футбол, баскетбол и волейбол, достъпна среда за хора с увреждания.

Една от спортните емблеми на Варна - стадион "Спартак", е на път да бъде възродена - с нови трибуни, тревна настилка, съблекални. Обновяването на спортната инфраструктура в "Приморски" ще продължи с ремонт на залите на СК "Простор“.

Подкрепа за качествени здравни грижи

В сектор "Здравеопазване" програмата на Иван Портних предвижда завършване на цялостното обновяване на АГ болницата, включително изграждане на външен асаньор, както и осигуряване на средства за нова апаратура и поддръжка на сградния фонд на общинските болници и поликлиники. Община Варна и Медицинският университет заедно ще работят за нов етап от развитието на Очна болница и превръщането й в модерна база за лечение и за обучение на студенти по медицина.

По-добра градска среда

Район "Приморски" ще влезе в програмата за озеленяване и залесяване, която Община Варна ще разработи за целия град. Ще продължат дейностите за поддръжка и опазване на Морската градина, за създаване на нови зелени площи в междублоковите пространства. 

След реализирането на мащабните ремонти на основните булеварди инвестициите за градска инфраструкутра приоритетно ще бъдат насочени към ремонти на по-малките улички във всички квартали на "Приморски“. Така районната администрация, оглавявана досега от Петя Проданова - кандидат на ГЕРБ за нов мандат, работи за ликвидиране на проблемите с дупките, за изграждане на тротоари, пешеходни зони, нови паркоместа, достъпна среда за хора с увреждания. 

Продължават мерките за облекчаване на трафика - предстои разширяване на бул. "Цар Освободител", въвеждане на втори етап на "синята зона".

Друг голям инфраструкутрен проект – изграждането на пречиствателната станция в курорта "Златни пясъци" ще бъде завършено. Ще стартира нов проект – за изграждане на канализация в СО "Изгрев“ и "Сотира“, в района на стадион "Варна“, доизграждане на канализационна мрежа в СО "Бриз“, "Свети Никола“,  "Ален мак“, "Ваялар“, "Траката“, "Манастирски рид“.

Нов облик на "Виница"

"Виница" – уютният и красив квартал на Варна, ще претърпи пълно обновяване. Програмата на Иван Портних предвижда основен ремонт на ул. "Николай Лилиев“ (от разклона за Кичево до входа на "Виница“) и на ул. "Св. Св. Константин и Елена“ (от светофара на бул. "Цар Борис III“ до пътя за Златни пясъци); рехабилитация на всички по-малки улици в квартала. 

Със средства, осигурени от МРРБ, предстои в близките дни да започне изграждане на кръгово кръстовище в района на "Траката", което ще осигури по-безопасно движение в посока "Виница".

Ремонти ще бъдат извършени и на читалищата на територията на район "Приморски", предвижда още управленската програма на Иван Портних, кандидат на ГЕРБ за кмет на Варна, с номер 43 в бюлетината.



Още по темата: общо новини по темата: 245
17.12.2019 »
16.12.2019 »
10.12.2019 »
04.12.2019 »
04.12.2019 »
30.11.2019 »
предишна страница [ 1/41 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 21.10.2019 г.
0
 
 
А стадиона кога? До следващите избори ще стане ли?
0
 
 
Само голи обещания,да.Сигурно и улицата между 4-та гимназия и Шуменския университет на "Почивка "в момента е разкопана,предполагам !
Aнонимен
на 21.10.2019 г.
0
 
 
Колкото Проданова бившата кметица на Приморски чу за Пасарелка при Кауфланд Чайка....голи обещания и после нищо...Общината усвои пари и нищоооо!ДОКАТО НЕ ПРЕГАЗЯТ НЯКОЯ БАБА ...
Aнонимен
на 21.10.2019 г.
0
 
 
Въпроса е не да посети тая или оная улица, въпроса е що спаха четири години, и сега предизборно се юрнаха да асфалтират и не само!?
Aнонимен
на 21.10.2019 г.
0
 
 
Кмете заедно с районния кмет посете ул., Акация,да видите в какво състояние е .
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Матури 2024 г.
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре (413) 14%
Добре, но можеше и по-добре (387) 13%
Не се справи (568) 19%
Пълна трагедия (1595) 54%

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: