Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
В разгара на ремонта направиха "първа копка" за санирането на сградата на ОДМВР Варна
Автор: Пламена Николова 12:17 / 05.06.2020Коментари (0)3303
В разгара на ремонтните дейности по санирането на сградата на ОД МВР Варна, днес бе направена символична "първа копка" от ръководителя и изпълнителя на проекта, предаде репортер на Varna24.bg.

Според домакините, ремонтът е започнал преди време, но извънредното положение отложило във времето церемонията. Въпреки това сроковете за приключване на ремонта ще бъдат спазени и сградата трябва да е санирана и възстановена в автентичният си вид като паметник на културата през октомри. 

Тепърва ще се търсят средства и за вътрешен козметичен ремонт, а работещите около 500 служители на ОД МВР Варна няма да бъдат местени, докато траят ремонтните дейности по санирането.

Ремонтът се осъществява по проект "Прилагане на мерки за енергийна ефективност в административни сгради – сградата на ОД МВР  - Варна“.

Събитието се реализира в изпълнение на инвестиционен приоритет "Енергийна ефективност в административни и жилищни сгради“ от Инвестиционната програма на Община Варна, одобрена за реализация със Споразумение № BG16RFOP001-1.040-0038-C01 по Приоритетна ос 1 "Устойчиво и интегрирано градско развитие" на ОП "Региони в растеж" 2014-2020 г., съфинансирана от ЕС чрез Европейския фонд за регионално развитие. 

На официалната церемония присъства екипът по проекта, представители на фирмата, изпълняваща строително-монтажните работи, служители на ОД на МВР – Варна, общински експерти и др.

Проект "Прилагане на мерки за енергийна ефективност в административни сгради – сградата на ОД МВР - Варна“ цели намаляване на крайното енергопотребление и намаляване на отделените в атмосферата парникови газове на административната сграда на Областна дирекция на МВР – гр. Варна, която се намира на адрес: ул. "Цар Калоян“ №2.

В хода на изпълнение на проекта се предвижда подобряване на архитектурния облик на сградата, цялостна подмяна на дограмата, топлоизолация на външните стени и покрива, както и други мерки за повишаване на енергийната ефективност. Ще бъдат подобрени експлоатационните характеристики и ще бъде удължен жизнения цикъл на сградата. Ще се подобри качеството на обслужване на гражданите и на работещите в системата на МВР и ДАТО. Ще бъде създадена достъпна архитектурна среда и подобряване мобилността на хората с увреждания.

Повече вижте във видеото!









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Бюджет 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
49-ото Народно събрание
Природни стихии
Великден 2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: