ВМРО: Областният управител е слуга на ДПС

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
16:56 / 09.06.2008
1008
Като слуга на ДПС определиха от ВМРО областния управител на Варна Христо Контров заради решението му да оспори декларацията на местния общински съвет, с която се признава арменският геноцид. „Воеводите" се заканиха да поискат лично обяснение от губернатора. В сряда от 12 часа те се събират пред сградата на Областна администрация, за да чуят лично от Контров мотивите му.

Ако той не излезе при нас, ще влезем при него, заяви областният координатор на ВМРО Костадин Костадинов. Той очаква на митинга да се съберат около 100 души като не изключва да са много повече, ако освен симпатизантите на партията се присъединят и представители на арменската общност в града. Протестът ни не трябва да бъде приеман като политическа акция, а като гражданска позиция, каза още Костадинов. Според него в Общинския съвет се гласуват много по-притеснителни решения от декларацията, признаваща арменския геноцид. Пред тях обаче настоящият областен управител и предишният Петър Кандиларов си затваряли очите.

До този момент от Областна администрация няма официално становище за мотивите на Христо Контров да оспори признаването на арменския геноцид. Според източници на ВМРО процедурни нарушения са причината за връщане на решението за прегласуване от местния парламент. Губернаторът се усъмнил в преброяването на гласовете и в нередовното влизане на точката в дневния ред.

Декларацията за признаване на арменския геноцид и обявяването на 24 април за ден за почитане на жертвите бяха приети на последната сесия на Общинския съвет във Варна на 21 май. За предложението на „Атака" 24 съветници гласуваха „за", 7 се въздържаха, а нито един не беше против.

Източник: Дарик


Виж коментарите (0)

Още по темата (14):
11.04.2023 Изпращаме съдия в Хага на среща по темата за геноцида
16.09.2008 Варна окончателно призна арменския геноцид
04.09.2008 ВМРО: Областният управител на Варна е срам за България
10.07.2008 Областният вкара въпроса за арменския геноцид във ВАС
24.06.2008 Казусът с арменския геноцид влиза в съда
23.06.2008 Арменците също се вдигнаха на протест срещу Контров
Още новини от Новини от Варна:
Навръх Деня на детето полицията във Варна организира хайка за неп...
Министърът на културата: Фестивалът "Варненско лято" е гордост за...
Във Варна ще бъде отново много топло през деня, следобед обаче ще...
Честито на варненци! Новата автогара в града отвори врати
Сигнал до Varna24.bg: Това е изключително опасно във Варна, липсв...
Вижте какъв гигант ще изникне скоро в центъра на Варна!


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).