ВМС се готви за международното противоминно учение "Посейдон 2020"

Автор: Пламена Николова
Коментари (0)
09:15 / 18.09.2020
1449
Вчера, 17 септември 2020 г. в Щаба на Флотилия бойни и спомагателни кораби – ВМС се проведе финална координираща конференция на българо-румънското противоминно учение "Посейдон 2020". Спазвайки противоепидемичните мерки конференцията отново се проведе в електронен формат по видео-конферетна връзка.

Учението е традиционно в партньорството между противоминните сили на Република България и Република Румъния. Поредното годишно издание на учението е предвидено да се проведе в края на октомври, като домакин ще бъде гр. Бургас. В учението участие ще вземат и корабите от Втората постоянна противоминна  група на НАТО – SNMCMG2.

На конференцията бяха обсъдени въпроси свързани с отработването на действия на море насочени към повишаване на нивото на подготовката на личния състав от флотилията по планиране и провеждане на противоминни действия в коалиционен формат.

Учението е планирано и ще се ръководи съгласно стандартите и процедурите на НАТО. Щабът за контрол на учението ще се развърне в Пункт за базиране Бургас от състава на Флотилия бойни и спомагателни кораби.

В учението ще вземат участие кораби от ВМС на България, Румъния, Гърция, Испания, Италия, Турция и Франция.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Изненада: Вижте тези данни за цените на имотите във Варна!
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...
Слънце и температури до 17 градуса за Варна днес
Варненки "гадаят" през социалните мрежи срещу 230 евро на сеанс


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).