ВОС отказа да разгледа искане за промяна на мярката за неотклонение на мъжа, обвинен за убийството на "Кабакум“

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
14:18 / 08.02.2016
667
Защитата на 57-годишния бизнесмен, обвинен за убийството на зет си миналото лято, изпрати молба до Варненската окръжна прокуратура за изменение на мярката за неотклонение спрямо Р. Иванов в по-лека.

На 5 февруари т.г. материалите са постъпили в деловодството на Варненския окръжен съд и днес се проведе насроченото съдебно заседание. Съдът не даде ход на делото, поради липса на сезиране по законоустановения ред и не е компетентен да се произнесе по направеното искане от защитата. Мотивите са свързани с адресата на молбата - Варненската окръжна прокуратура, както и с основанието за отправянето й - разпоредбите на чл.63 ал.6 от НПК. Съгласно закона, в досъдебното производство наблюдаващият прокурор следва и по свой почин да измени мярката за неотклонение в по-лека или да я отмени, без съдебен контрол, когато отпадне опасността обвиняемият да се укрие или да извърши престъпление.

В съдебно заседание защитникът на обвиняемия изрично заяви, че не е адресирал молбата си до Окръжен съд Варна и не желае произнасяне на съда, а от наблюдаващия прокурор.

След като прецени, че в случая прокуратурата е процедирала незаконосъобразно съдът прекрати производството по искането за промяна на мярката за неотклонение.

Определението може да бъде протестирано в 7-дневен срок от днес.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Кенийци завладяха Варна, но аплодисментите бяха за 9-годишният Ди...
Този 42-годишен варненец се бори да остане опора на семейството с...
Как едно варненско семейство започна успешен бизнес в Гърция
Варненските шофьори ще са доволни днес
Дъжд и облаци днес над Варна
Важно за варненци! Има промени в организацията на движението днес...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).