ВОС прекрати делото "Керемян"

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
15:01 / 05.10.2009
1434
С определение от края на миналата седмица Варненският окръжен съд прекрати производството по гражданското дело, образувано по искова молба от Елвира Керемян, представлявана от настойника си срещу СБАГАЛ "Майчин дом" във Варна. Това се наложи след като адвокатът на Елвира депозира в съда писмен отказ от предявените по делото искове. На практика това означава, че е налице отказ от правосъдие за търсенето на обещетение. По делото е постъпила молба за прекратяване и от защитата на "Майчин дом", които се отказват от претенции за направените съдебно-деловодни разноски.

Пресслужбата на съда припомня, че от името на Елвира, изпаднала в будна кома сред раждане на първородния си син през 2006 година, близките й предявиха искове за повече от един милион лева за причинените имуществени и неимуществени вреди, и допълнително още близо 50 000 лв като обещетение за бъдещи разходи, свързани с лечението и подобряване състоянието на младата жена. Първото съдебно заседание по делото, което предизвика широк обществен интерес бе в първите дни на януари миналата година. Последваха още 10 заседания, насрочени по искане на страните по делата. Единичната и тройната съдебно-медицински експертизи, бяха повод за продължителна съдебна битка относно избора на вещите лица. Шест пъти страните искаха отвод на вече посочени експерти. Имаше и случай, в които по различни причини и вещите лица отказваха изготвянето на експертните оценки по казуса на Елвира. Поради голямата им заетост наложи се някои от експертите да бъдат разпитвани в съдебно заседание в СРС.

Определението, с което Варненският окръжен съд прекрати производството по делото "Керемян" подлежи на обжалване с частна жалба пред Варненския апелативен съд в едноседмичен срок от връчването му на страните.


Виж коментарите (0)

Още по темата (5):
09.10.2009 Инцидентът с Елвира Керемян е настъпил внезапно, според д-р Дарина Добрева
09.10.2009 Адвокатът на Елвира Керемян призна делото срещу "Майчин дом" за загубено
09.10.2009 В "Майчин дом" обсъждат делото за родилката в кома Елвира Керемян
05.10.2009 Делото Керемян завършва със споразумение?
18.07.2008 Гледат делото срещу "Майчин дом"
Още новини от Новини от Варна:
Изненада за варненци и гостите на града
Вижте какъв огромен хотел скоро ще бъде готов във Варна. Точно до...
Прекрасна новина за всички варненци!
Ето какво време ни очаква днес във Варна
Тестът за коклюш във Варна е много скъп, хората масово не си го п...
Абсурди заради зелената зона във Варна: Ще може ли мъж да ползва ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).